E-proQure informeert over het belang van innovatie bij inkoopoptimalisatie en digitalisering

Kenniscafé over toekomst inkoopfunctie en inkoopproces

Hanzehogeschool Groningen organiseert 21 september a.s. een kenniscafé over de toekomst van de inkoopfunctie en het inkoopproces.

Technologische ontwikkelingen zijn al lange tijd een belangrijke driver voor veranderingen. Maar de nieuwe technologieën werden tot nu toe vooral ingezet binnen een aanbodeconomie voor meer efficiency en lagere prijzen.

Inmiddels begint duidelijk te worden dat de netwerkeconomie draait op andere principes. Onafhankelijke intermediairs vormen netwerken van vraag en aanbod. Ze zijn in staat grote hoeveelheden data te verzamelen en analyseren. Zo kunnen ze kopers gericht informeren over het meest geschikte aanbod voor hun vraag. En verkopers over waar klanten naar op zoek zijn.

Nieuwe technologieën binnen netwerken leiden tot nieuwe businessmodellen. Airbnb, Uber, Thuisbezorgd.nl hebben in de business-to-consumermarkt al laten zien hoe dat werkt! Maar ook in business-to-business gaan netwerken een steeds belangrijkere rol spelen.

Welke gevolgen heeft dit voor de inkoopfunctie van bedrijven? Hoe ziet het inkoopproces er in de toekomst uit? Met ondernemers en inkopers uit bedrijven willen de organisatoren de mogelijke antwoorden verkennen.

Kenniscafé

Gert Walhof, Lector Inkoopmanagement Hanzehogeschool Groningen, en Elliott Thijssen, partner bij Significant Groep verzorgen dit kenniscafé over de toekomst van de inkoopfunctie en het inkoopproces.

Voor wie?

Voor ondernemers en inkopers uit bedrijven.

Meer informatie

Lees meer over het programma: Kenniscafé You ain’t seen nothing yet – 21 september 2017

Scroll naar boven