Komt Corcentric na overname Determine naar de Benelux?

Determine, een 23-jaar oude software bedrijf in private handen, is overgenomen door Corcentric voor 32 miljoen dollar. Corcentric wil hiermee onder andere haar ontwikkelplatform vernieuwen en nieuwe geografische markten betreden zoals Europa. Vraag is of Corcentric na de overname van Determine naar de Benelux komt?

Determine globale speler sterk in Europa

In februari 2019 zijn de directies van beide bedrijven al akkoord gegaan met de overname, inmiddels is de overname afgerond. Determine is een globale speler van software voor geautomatiseerde ondersteuning van spendanalyse, source-to-pay en contractlifycycle management en purchase-to-pay processen. Het bedrijf heeft 250 cliënten en 150 medewerkers, en is een sterke speler in Europa. Determine (voorheen Selectica) heeft sinds 2015 zich na de merkwijziging en overnames van Iasta en B-Pack zich in de afgelopen jaren  ontwikkeld tot een full-suite oplossing. Corcentric is een leider van software voor de geautomatiseerde ondersteuning van e-facturering, het bedrijf heeft meer dan 6000 klanten in diverse sectoren.

One-shop stop oplossing voor klanten

De strategie van Corcentric is om door de overname van Determine  een full-suite oplossing en one-stop shop te bieden voor haar klanten. Ook voegt Determine waarde toe door haar innovatieve functionaliteiten en groeipotentieel van haar cloud platform. Dit sluit aan bij de de visie van E-proQure dat het ontwikkelplatform, waarop software van een leverancier is gebouwd, een onderscheidende factor voor leveranciers is om te overleven nu en in de toekomst. Determine verwacht door de overname in staat te zijn om over de benodigde investeringen voor de productontwikkeling te beschikken en te versnellen. Corcentric wil met de overname uitbreiden in Europa waar Determine een betere marktpositie heeft. Dit laat zien dat wereldspelers, al dan niet via overnames, nieuwe landen willen betreden. Vaak zien we na overnames dat de focus wordt verbreed met andere bedrijfstakken en nieuwe geografische afzetmarkten. Voor Corcentric cq. Determine valt hier ook de Benelux onder.

Lees hier meer over de overname.

Scroll naar boven