E-proQure onderzoekt inkoopsoftware en inkoopdienstverlening waaronder Medius

Medius van factuurafhandeling naar source-to-pay

Medius stond ooit bekend als een toonaangevende, cloudgebaseerde oplossing voor (contactloze) factuurverwerking. Internationaal is het van oorsprong Zweedse bedrijf uitgegroeid tot leverancier van Source-toPay oplossingen. Sinds 2021 als zodanig opgenomen in Gartner’s Magic Quardrant en inmiddels leverancier in 102 landen bij 4.000 klanten met 500.000 gebruikers, goed voor $ 160 miljard aan spend under management.

Modulaire Source-to-Pay Cloud oplossingen

Vanuit de specialisatie op factuurverwerking is een samenhangend modulair opgebouwd geheel ontwikkeld. Dit geheel van separaat verkrijgbare oplossingen bestaat uit: AP Automation; Payment Automation; Procurement (operationeel inkopen); Sourcing (tendering); Contract Management en Supplier Management. Een beschrijving van deze oplossingen vind je hier.

Vanwege de relatief recente ontwikkeling van deze “modules” heeft Medius de software kunnen bouwen op basis van moderne cloud-technologie├źn. Dit maakt de software, naast de huidige veelal grote klanten, tevens schaalbaar en beschikbaar voor de mid-market.

Sectoren en klanten

De klanten van Medius komen vooral uit het bedrijfsleven zoals de Bouw, Productie, Retail, Transport & Logistiek en zakelijke dienstverlening. Zoals vermeldt betreft het met name grote bedrijven als Lidl, Nissan, Skanska en Virgin Atlantic maar ook Bolletje.

Ook in de Benelux?

Met een kantoor in Velp, Nederland, laat Medius zich steeds meer gelden binnen de Benelux. Zoals in het E-proQure Marktonderzoek (klik hier voor gratis download) aangegeven, kunnen goed ontworpen SaaS-oplossingen eenvoudiger “kleinschaliger” worden aangeboden. Immers, zowel voor de leverancier als de klant zijn de implementatie- en beheerskosten lager, de mogelijkheden en snelheid om in de diepte en breedte uit te breiden groter, net als de mogelijkheid tot integratie met andere bedrijfs- en informatiesystemen.

We verwachten dan ook dat we Medius steeds vaker als (deel)oplossing gaan tegenkomen binnen de Benelux.

Uit onderzoek zal blijken of Medius ook meegenomen kan worden in de update van het (in Q1 2023 geplande) E-proQure marktonderzoek.

Tot die tijd verwijzen we naar de Medius website voor informatie.

Scroll naar boven