E-proQure onderzoekt inkoopsoftware waaronder Mercell

Mercell sluit overeenkomst met Deense overheid

[Bron: persbericht Mercell]

Mercell heeft een nieuw contract getekend voor het leveren van de software voor contractbeheer, inkoop en factuurbeheer aan de Deense overheid. Het contract geldt voor de periode van maximaal acht jaar, waarmee het de grootste deal van Mercell ooit is.

Mercell is één van de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor digitaal aanbesteden, inkoop en factuurbeheer. Het bedrijf is actief in Noord-Europa, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De overeenkomst is gesloten met het Deense ministerie van Financiën. Het bevat de ontwikkeling en het onderhoud van een systeem voor contractbeheer, inkoop en factuurbeheer.

De cloudgebaseerde tool zal het huidige Indfak-systeem vervangen, deels door Mercell geleverd. Het betreft alle processen rondom contracten, aanbestedingen en factuurafhandeling voor organisaties binnen de publieke sector in Denemarken.

De aanbesteding trok internationale aandacht en had veel concurrentie van andere grote leveranciers. Bij de beoordeling werd de nadruk gelegd op factoren als: 

  • gebruiksvriendelijkheid
  • vergaande automatisering van werkprocessen
  • verbeterd gebruik van AI
  • betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Meer aandacht voor gedigitaliseerd werkproces en flexibele oplossingen

De software biedt de mogelijkheid om contracten met leveranciers gemakkelijk te beheren en op te volgen. Naast het plaatsen van bestellingen, biedt het de mogelijkheid om het leveringsproces te optimaliseren en het factuurbeheer te automatiseren. Dat alles in één gebruiksvriendelijke, cloudgebaseerde oplossing die kan worden gebruikt op zowel desktops als mobiele apparaten.

De oplossing biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface in combinatie met geautomatiseerde workflows. De focus ligt daardoor op het verbeteren van de gebruikerservaring. Machine learning en AI breiden de ondersteuning van werkprocessen verder uit. Niet alleen voor de organisatie zelf, maar ook voor alle medewerkers.

De oplossing biedt nieuwe functionaliteit en extra waarde die de Deense overheid helpt bij de digitalisering van centrale werkprocessen. Gecombineerd met verbeterde mogelijkheden voor internationaal inkopen door de uitwisseling van digitale bedrijfsdocumenten, helpt dit de digitalisering en efficiëntie in de publieke sector te vergroten. Niet alleen in Denemarken, maar in heel Europa.

Mijlpaal voor Mercell

Het voortzetten van de samenwerking met de Deense overheid is een mijlpaal voor Mercell. De levering en implementatie van de oplossing zal de positie van het bedrijf als toonaangevende leverancier aan de publieke sector verder versterken.

“Het is een grote verantwoordelijkheid en een voorrecht om een oplossing te leveren die een belangrijk onderdeel vormt van het financieel beheer van de Deense overheid. We zijn er trots op dat we als leverancier zijn gekozen en blij dat we de samenwerking de komende jaren kunnen voortzetten. Na acht jaar nauw te hebben samengewerkt met het Agentschap voor Economische en Financiële Diensten aan onder andere het IndFak2-project, tillen we de ontwikkeling nu naar nieuwe hoogten met de nadruk op een verbeterde gebruikerservaring.”

“Wij streven naar gebruiksgemak, IT veiligheid, beschikbaarheid en samenhangende functionaliteiten voor contractbeheer, inkoop en factuurverwerking. We kijken ernaar uit om de oplossing te presenteren aan de ministeries, agentschappen en andere instellingen van de overheid.”

Terje Wibe, CEO – Mercell

Scroll naar boven