Microsoft

Microsoft 365 Copilot integreert ChatGPT in Office producten

Microsoft heeft op 16 maart 2023 de introductie van Microsoft 365 Copilot aangekondigd. Dit betekent dat ChatGPT wordt geïntegreerd binnen de diverse Microsoft 365 (Office) producten. Op dit moment wordt het nieuwe product binnen een beperkte kring van klanten getest. Microsoft geeft aan dat de introductie voor alle klanten niet lang op zich zal laten wachten.

Krachtig Natural Language Processing model GPT-4 nu ook beschikbaar voor eindgebruikers

In een vorig nieuwsbericht informeerde we over de miljarden dollars die Microsoft de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd in OpenAI. Los nog van de investeringen in natura, zoals het beschikbaar stellen van computerfaciliteiten.

Eerder deze maand werd voor het platform van bedrijfsapplicaties Microsoft Dynamics 365 Copilot aangekondigd. De HRM, Financ, Marketing/CRM en andere toepassingen werden daarmee verrijkt met het gemak en efficiency dat de Artificial Intelligence van GPT toevoegt.

De succesvolle ontwikkeling van de Natural Language Processing model GPT-3 maakt het tevens mogelijk om “de kracht van het NLP model” te combineren met de gegevens die personen en bedrijven genereren door het gebruik van Microsoft 365 producten. Gebruikers kunnen daardoor via simpele opdrachten gegevens opvragen, aanvullen, aanpassen, laten genereren en gebruiken om in andere toepassingen oplossingen te genereren.

Voorbeelden hiervan voor de verschillende 365 producten zijn:

 • Copilot in Word
  Schrijven, aanpassen, samenvatten van teksten op basis van opdracht door gebruiker. Hierbij kan worden verwezen naar de content uit een ander 365 programma. De gebruiker kan zelfs een toonzetting meegeven aan de op te stellen tekst.
 • Copilot in PowerPoint
  Het creëren van dia’s op basis van gesproken ideeën. Hierbij kan ook worden verwezen naar content uit andere 365 programma’s
 • Copilot in Excel
  Het identificeren van trends en professioneel visualiseren van gegevens
 • Copilot in Outlook
  Geautomatiseerd afhandelen en opschonen van emails, ondersteunen bij het maken van afspraken, etc.
 • Copilot in Teams
  Het maken van real-time samenvattingen en actie-lijsten tijdens de Team-meeting
 • Copilot in Business Chat
  Vindt en combineert gegevens uit emails, contacten, Word/Excell documenten, presentaties, agenda, notities om samenvattingen te maken ten behoeve van het opstellen van emails, plannen en dergelijke.
 • Copilot in Power Platform
  Ondersteuning bij het ontwikkelen van low-code applicaties binnen Power Apps en Power Virtual Agents

Zie hieronder de presentatie van 365 Copilot door Microsoft

Zo infiltreert ChatGPT zich steeds meer in jouw dagelijks leven.

Wil je als inkoopprofessional ChatGPT kunnen toepassen op inkoopvraagstukken, kijk dan hier voor meer informatie over de Workshop ChatGPT Booster voor Inkoop
Scroll naar boven