Najaarsreleases van Peppol BIS v3 en SI-UBL beschikbaar

OpenPeppol heeft de november-release ‘2021 Peppol BIS Billing 3.0.12’ gepubliceerd. Deze release bevat een aantal wijzigingen in de vereiste validaties voor alle openbare Peppol BIS 3.0-documenten. De specificaties in deze release zijn verplicht vanaf maandag 15 november 2021.

Landspecifieke regels

De voornaamste wijziging is dat er voor Nederland enkele landspecifieke regels zijn toegevoegd. Deze staan gedefinieerd op de GitHub-pagina van de NPa. Meer informatie vindt u onderverdeeld op de bijbehorende documentenpagina van OpenPeppol (Engelstalig).

Update SI-UBL 2.0

Daarnaast is ook een update beschikbaar van de validatie-artefacts van SI-UBL 2.0 (NLCIUS), de gerelateerde g-rekening extensie en NLCIUS-CII. Deze release bevat geen wijzigingen in de implementatie van de NLCIUS-regels zelf. Alleen de onderliggende validatie van de CenPC434 regels voor Europese Norm (EN-16931) is geupdatet naar versie 1.3.7. Meer informatie vindt u op de website van standaardisatie platform e-factureren.

Testtool

De testtool van de Nederlandse Peppolautoriteit is up-to-date en kan gebruikt worden om te bepalen of uw factuur voldoet aan de meest recente eisen. Op peppol-test.nl (Engelstalig) vindt u alle mogelijkheden die de ‘NPa Peppol Test Tool’ biedt om uw facturen en overige documenten te testen.

Scroll naar boven