Nieuws in de Benelux april 2019

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in de Benelux. Deze maand kwamen we de volgende interessante artikelen tegen:

  • KPN is klaar voor een geautomatiseerde industrie. Dit zegt Michelle Baker, CPO van KPN in een interview met Supply Management. Volgens Michelle is circa 50-70% van de source-to-contract proces geschikt voor robotic process automation (RPA). Het transformatieproces binnen KPN wordt naar verwachting in 2020 afgerond. Een uitgebreid training en ontwikkelingsprogramma voor alle medewerkers vormt onderdeel van dit plan. Het bestaat uit 70% leren on-the-job, 20% coaching en 10% lessen. Ook wordt de gehele organisatie getraind in het begrijpen van data modellen. Volgens de CPO zijn dit de skills van de toekomst. Lees het volledige artikel hier
  • Sioo roept organisaties op niet te ‘stunten’ met leiderschapshypes. Veel organisaties hebben in de naam van wendbaarheid en zelfsturing de middelmanagers opgeofferd.  Onder het motto van zelfsturing of wendbaar leiderschap is de middenlaag in veel organisaties weggesaneerd. Juist deze middenmanager blijkt een bijzonder waardevolle katalysator voor verbinding en vernieuwing. Om als organisatie future-proof zijn, moet je vandaag de operationele werking bijzonder goed in de vingers hebben. Lees hier het volledige artikel.
  • 96% van de FM managers investeert de komende 5 jaar in innovatieve technologieën: Facilitair managers zien technologie als een van de belangrijkste trends in het FM vakgebied. Big data is veruit de belangrijkste technologie.  De belangrijkste redenen om te investeren in technologie zijn: 1. aantrekkelijk werkgever zijn 2. bieden van een kwalitatief betere werkplek 3. Efficiënter ruimtegebruik. Lees het volledig artikel hier.
  • Robots zijn er voor ons en niet omgekeerd: Artikel over robotisering in de Zorg. De chirurg zal volgens professor chirurgie Richard Savata de komen de 10 jaar meer veranderen dan de afgelopen 100 jaar. De technologie neemt het werk gedeeltelijk over, maar chirurgen zullen er nog altijd zijn. Lees het volledige artikel hier.
  • Hoe rijksinkoop richting geeft aan Nederland als digitale koploper: De Rijksoverheid koopt jaarlijks 10 miljard in. De toegevoegde waarde van inkoop is dat je uit de markt haalt wat het beste past bij de behoefte die de klant heeft. Daar kunnen slimme digitale ontwikkelingen bij helpen, aldus Bart Cooijmans (coördinerend directeur inkoop-Ministerie van Justitie en Veiligheid). Lees het volledige artikel hier
Scroll naar boven