e-factureren

Nieuw standaardisatieplatform voor e-factureren

Simplerinvoicing, TNO en NEN lanceren op 3 april 2018 het ‘Standaardisatieplatform e-factureren’ over de toepassing van de Europese e-facturatienorm EN 16931-1, die uiterlijk 18 april 2019 verplicht is. Het platform wil de communicatie over, de implementatie en het gebruik van deze e-facturatienorm in Nederland bevorderen. Het initiatief van de drie partijen wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Simplerinvoicing, TNO en NEN waren tot nu ieder vanuit hun eigen expertise actief op het gebied van standaardisatie van e-facturatie. Door de bundeling van krachten kunnen ze nu veel efficiënter werken, melden ze in een persbericht. Dat geldt zeker voor de communicatie richting belanghebbenden, zoals softwareleveranciers en ICT-dienstverleners. Het platform beoogt enerzijds het uitoefenen van invloed op de Europese standaardisatie-ontwikkelingen, anderzijds het kanaliseren en eenduidig interpreteren en communiceren van de ontwikkelingen en resultaten naar de Nederlandse markt.

Op de site doet het platform ook een oproep aan bedrijven om hun kennis te delen over e-facturatie met het platform via een gratis lidmaatschap. Het platform zoekt:

  • bedrijven die veelvuldig e-facturen versturen;
  • leveranciers van financiële en administratieve software;
  • ‘Billing Service Providers’;
  • en communities die deze groepen ondersteunen.

Lancering Standaardisatieplatform e-factureren op 3 april 2018

De officiële lancering van het platform vindt plaats op 3 april, van 14.00 tot 15.00 uur bij NEN in Delft. Tijdens de lancering wordt ingegaan op de geplande activiteiten voor de komende jaren. Ook is er een presentatie van het eerste product van het Standaardisatieplatform over de officiële gebruikersinstructie voor de Europese norm voor de Nederlands markt. Aanmelden kan via de website van het STPE-platform.

Scroll naar boven