Nieuws in de Benelux mei 2019

De Kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in de Benelux. Deze maand kwamen we de volgende interessante artikelen tegen:

  • De toekomst van de financiële functie zit in Robotic Processing Accounting, AI en Blockchain: Uit onderzoek door Executive Finance onder finance professionals blijkt dat 39,5 procent van de ondervraagden aangeeft dat verregaande automatisering van de administratie één van de meest voorkomende technologische ontwikkelingen is. Andere veelvoorkomende ontwikkelingen zijn informatiebeveiliging (41,4 procent), big data (34,1 procent) en e-facturatie (32,2 procent). Nog maar weinig financials krijgen op hun werk te maken met e-Procurement (4,1 procent), Internet of Things (4,5 procent), Enterprise Performance Management (5,5 procent) en Blockchain (8,2 procent). Deze ontwikkelingen vereisen andere competenties van de financials van de toekomst. Lees hier het volledige artikel.
  • Jongeren willen een digitale detox: In 2018 had 96,5% van de Nederlanders toegang had tot het wereldwijde web. Van de jongeren tussen de 12 en de 25 jaar oud had maar liefst 99,8% een internetverbinding tot zijn of haar beschikking. Opmerkelijk is het daarom dat meer dan de helft van de jongeren (53%) aangeeft actief te experimenteren met een ‘digitale detox’. Naarmate technologie centraler in iemands leven komt te staan, lijkt de bezorgdheid over de impact ervan toe te nemen. Lees hier het volledige artikel.
  • Zit herstructering e-facturatie in de weg? Uit een recente inventarisatie van PIANOo, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), blijkt dat 85% van de medeoverheden gereed is voor e-facturatie. 10% van de medeoverheden geeft aan dat zij vanwege praktische redenen enige uitloop hebben bij de implementatie. Verwacht wordt dat deze laatste groep voor de zomer alsnog gereed is. 5% van de overheden zegt niet op korte termijn gereed te zijn vanwege een ambtelijke fusie of een herindelingsvraagstuk. Lees hier het artikel. Zoek je verdere verdieping? Lees dan onze blog over e-facturatie als eerste stap.
  • Studenten denken mee over inzet restwarmte uit datacenters:  Datacenters draaien al vrijwel geheel op groene stroom waarvan bijna alle energie wordt omgezet in restwarmte. Restwarmte uit datacenters heeft de potentie om meer dan een miljoen huishoudens in Nederland op een duurzame wijze te verwarmen. Er bestaan momenteel al een aantal projecten waar deze restwarmte wordt ingezet maar de potentie van restwarmte van datacenters is vele malen groter. De Dutch Data Center Association (DDA) kwam daarom met het initiatief om studenten te laten meedenken om restwarmte op een nieuwe, slimme manieren in te zetten. Lees hier het volledige artikel.
  • Robotisering en inkoop bij de Rijksoverheid: Robotisering van inkoopprocessen is nog nieuw. Het Shared Service Center van de DJI startte een aantal pilots voor robotisering van inkoop-, hr- en financiële processen. Dit door te starten met beperkt aantal processen in kleine processtapjes. Lees hier meer over de aanpak en resultaten van de pilots bij DJI.
Scroll naar boven