Ontwikkelplatform vormt een onderscheidende factor, dat ziet SAP ook in!

Het ontwikkelplatform, waarop software is gebouwd, vormt een onderscheidende factor voor leveranciers om te overleven nu en in de toekomst. Dit gaf E-proQure Kennispartner Wim Vriend aan tijdens zijn presentatie tijdens de 22e Dag voor Inkoop en Logistiek van de Vereniging voor Inkoop en Logistiek België (afgekort: VIB). Leveranciers die gebruik maken van verouderde technologieën lopen volgens hem kans van het speelveld te gaan verdwijnen. Bij SAP heeft men dit ook ingezien, waar het roer dan ook in 2019 drastisch omgaat. SAP heeft zijn nieuwe strategie bekend gemaakt en is het jaar gestart met een herstructurering.

Herstructering SAP

In januari 2019 kondigde SAP een herstructering aan waarbij 4400 banen gaan verdwijnen. Dit is volgens CFO Luka Mucic nodig om het bedrijf weer ‘fit’ te maken. CEO Bill McDermott ziet de reorganisatie als noodzakelijk om het bedrijf uit zijn comfortzone te halen en de transitie van SAP naar een digitaal platform te realiseren. Ondanks een groei in het eerste kwartaal 2019 maakt het bedrijf een operationeel verlies bekend van 136 miljoen euro. Dit door de kosten voor herstructurering van 866 miljoen euro en de overname van enquete-software Qualtrics.

 4400 banen verdwijnen, maar aantal personeelsleden groeit

Bij SAP gaan 4400 banen verdwijnen. De jobs die verdwijnen, moeten plaatsmaken voor nieuwe profielen die SAP kunnen helpen in de omwenteling naar clouddiensten en nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie. Het bedrijf wil vaardigheden opfrissen en huurt meer mensen in voor de cloud, en investeert in de aanname van nieuw personeel. Vandaag telt het bedrijf ruim 96.500 werknemers, verwacht wordt een groei naar 100.000 werknemers.De herstructering moet vanaf 2020 tussen de 750 en 850 miljoen per jaar besparingen opleveren.

Scroll naar boven