OpenAI E-proQure nieuws

OpenAI geeft GPT-4 Turbo vrij en meer

OpenAI heeft deze week ondermeer GPT-4 Turbo vrijgegeven voor ontwikkelaars. Deze versie maakt biedt enkele interessante verbeteringen en uitbreidingen ten opzichte van het toch al imposante GPT-4: de motor achter ChatGPT 4.  We zetten hieronder de belangrijkste op een rij:

 • 128.000 tokens
  De maximale omvang van de prompt (de door jou aan ChatGPT gestelde vraag en de daaraan toegevoegde informatie) is verhoogt naar 128.000 tokens. Dit staat gelijk aan ongeveer 96.000 woorden of 300 pagina’s aan tekst. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om omvangrijke documenten of een veelheid aan documenten (contracten, facturen, etc.) te “voeden” aan ChatGPT en deze vervolgens te analyseren, bewerken, etc.
 • Informatie t/m april 2023
  ChatGPT 4 was getraind op gegevens t/m september 2021. Openbare informatie van recentere data werden in antwoorden niet (betrouwbaar) weergegeven. Deze cut-off datum is nu verlegd naar april 2023. Hierdoor is het mogelijk om (betrouwbare) antwoorden te verkrijgen die betrekking hebben op recente informatie.
 • Prijsdaling voor gebruikers binnen ontwikkelomgeving
  Voor ontwikkelaars daalt de prijs per 1.000 tokens (ongeveer 750 woorden) naar $0,01 voor de vraagstelling en kost het antwoord $0,03 per 1.000 tokens.
 • Beter volgen programmeerinstructies
  Opdrachten om code te schrijven worden beter uitgevoerd.

De verwachting is dat ChatGPT Plus abonnees binnenkort de beschikking krijgen over de nieuwe mogelijkheden van GPT-4 Turbo.

Voor een volledige presentatie van de vernieuwingen vind je hier de link naar de opname van de OpenAI DevDay.

Scroll naar boven