Visma Groep groeit door overnames en cloud

Opnieuw overname Visma, dit keer in HR markt

De Noorse bedrijfssoftwareleverancier Visma kondigt opnieuw twee overnames aan van Nederlandse softwareaanbieders voor human resources (afgekort: hr). Het gaat om HR2day uit Amstelveen en Dotweb, gevestigd in Schiphol-Rijk. Via de overnames wil Visma zijn aanbod op hr-gebied verder uitbreiden en zijn marktaandeel in Nederland en Europa versterken. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren binnen de Visma Group.

HR2day, opgericht in 2010, levert een cloudplatform om hr-processen, zoals salarisadministratie en talentbeheer, integraal te beheren. De organisatie heeft zo’n dertig medewerkers in dienst. Zij bedienen diverse markten, waaronder het onderwijs, non profit-markt en pensioenfondsen. Dotweb levert verzuim- en hr-oplossingen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de gezondheidszorg, de overheidssector en het bedrijfsleven te stimuleren. Het bedrijf is in 2004 opgericht en staat sinds 2011 onder leiding van Marcel Kok.

De Visma Group heeft 9.500 medewerkers in dienst verspreid over Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Het ziet Nederland als een belangrijke strategische regio en via de overnames van HR2day en Dotweb beschikt de Noorse organisatie over ruim tweeduizend medewerkers in Nederland.

Visma’s uitbreiding naar Nederland begon in 2006, toen het de markt betrad met de overname van AccountView. Na elf jaar lang een organisch groeipad te hebben gevolgd, werd sinds 2017 ingrijpend van die aanpak afgeweken, met in totaal vijf overnames (Davilex, ProActive, PinkWeb, Raet, Idella) in deze periode. Daarna volgden Account Software Groep en Roxit. Volgens Visma is het (nog) niet de bedoeling om de overgenomen bedrijven te integreren of ontwikkelkosten te delen, maar met name om het marktaandeel te vergroten. Vraag is in hoeverre in de toekomst de inkoopsoftwarebedrijven als aparte entiteit blijven bestaan, dan wel worden geïntegreerd in bestaande (financiële of ERP) software als aparte module.

Lees hier het volledige artikel.

Scroll naar boven