E-proQure onderzoekt Oracle als potentiële leverancier van Spend Management en inkoopsoftware oplossingen.

Oracle biedt VMware aan vanuit de cloud

Met de Oracle Cloud VMware Solution stelt Oracle haar klanten in staat om een beheerde VMware-omgeving af te nemen. Veel grote public cloud aanbieders zoals Microsoft Azure, Google Cloud en IBM cloud bieden VMWare Cloud aan als beheerde dienst. Oracle geeft aan dat haar oplossing een betere functionaliteit heeft dan dezelfde oplossingen van de andere grote public cloudaanbieders.

Van on-premise naar as a service zonder extra training

VMware is vrijwel de standaard voor het ondersteunen van applicaties in on-premise datacenters. Maar om deze applicaties vervolgens naar de private, hybrid of public cloud te brengen, kan lastig zijn. Applicaties moeten opnieuwe worden geconfigureerd of soms herschreven worden om goed in cloudomgevingen te presteren. Oracle wil het gebruik van cloudomgevingen voor zijn klanten vergemakkelijken. De nu uitgebrachte VMware-as-a-Service-dienst Oracle Cloud VMware Solution moet klanten een VMware-omgeving bieden die bijna hetzelfde is als zij nu in hun eigen on-premises datacenters hebben. Applicaties die naar cloudomgevingen worden gebracht, hoeven daardoor niet te worden herschreven. Ook kunnen zij hiermee sneller al hun bestaande tooling en best practices ‘overzetten’, zonder extra training voor hun medewerkers.

Extra functionaliteit en features

Eén van de extra eigenschappen is betere beveiligingsopties. In zijn cloudgebaseerde VMware-oplossing gaat Oracle uit van een zero-trust operating model. Oracle geeft hierbij aan dat wanneer klanten de Oracle Cloud VMware Solution in hun Oracle Cloud Infrastructure-omgeving hebben uitgerold, de cloud- en ERP-gigant geen toegang meer heeft tot de inloggegevens en de VMware-configuratie. Dit is natuurlijk zeer geschikt voor die organisaties die altijd de controle willen houden over hun door externe partijen beheerde applicatie-omgevingen.

Vrijheid in versie-keuze

Daarnaast biedt Oracle zijn klanten de mogelijkheid om verschillende versies van de VMware vSphere virtualisatiesoftware te gebruiken. Zij kunnen zelf kiezen of zij versie 6.5 of 6.7 gebruiken. Ook stelt Oracle-klanten in staat om naar eigen wens te upgraden naar nieuwere versies wanneer zij dat willen. De vrijheid in versie-keuze stelt klanten verder in staat geheel naar eigen wens en tempo security patches uit te voeren. Ook kunnen zij zonder problemen naar eigen inzicht alle standaard meegeleverde VMware beheertools gebruiken voor onderhoudstaken. Alsof zij gewoon werken in een on-premises omgeving, zo geeft Oracle aan.

Andere exclusieve features zijn onder meer een wereldwijde beschikbaarheid en one-stop ondersteuning. Vooral dit laatste vindt de cloud- en ERP-gigant belangrijk omdat het ziet dat klanten graag steeds vaker één enkel aanspreekpunt voor hun clouddiensten willen.

Scroll naar boven