E-proQure onderzoekt Oracle als potentiële leverancier van Spend Management en inkoopsoftware oplossingen.

Oracle breidt uit met soevereine cloud

Oracle gaat zijn Oracle Cloud Infrastructure gereed maken voor zogenaamde Sovereign Cloud Regions. Wat betekent dit eigenlijk. 

GPDR en data-opslag binnen de EU 

Binnen de EU is al enige tijd wetgeving van kracht die de privacy van digitaal opgeslagen gegevens beschermt. Eenvoudig gezegd beschermen deze regels ons ook tegen het ongeautoriseerd “snuffelen” tussen de digitaal opgeslagen gegevens door Amerikaanse (VS) veiligheidsdiensten.  

Amerikaanse aanbieders van software as a service en andere clouddiensten dienen echter te voldoen aan Amerikaanse wetgeving. Deze maakt het voor hen ingewikkeld om diensten te leveren die voldoen aan de GPDR. 
 

Soevereinde Cloudregio’s 

Oracle gaat het voor haar klanten mogelijk maken om data op te slaan buiten de eigen Oracle-omgeving binnen de EU. De opslag en ondersteuning gebeurt door of namens de gebruikers (eigenaren van de gegevens). Hierdoor worden zogenaamde Private Cloud omgevingen gecreëerd waarbinnen volledig aan de GPDR kan worden voldaan. 
 

Mogelijk dat deze oplossing ook door Amerikaanse dienstverleners wordt overgenomen om zo aan de Europese privacy wetgeving te kunnen voldoen. 

Scroll naar boven