Esize overgenomen door Proactis

Proactis neemt Esize over

Esize, leverancier van cloud spendmanagement-oplossingen, meldde medio augustus dat het bedrijf onderdeel wordt van Proactis, specialist op het gebied van spendmanagement en B2B e-commerce-oplossingen. Het bedrijf gaat verder onder de naam Proactis Nederland en de merknaam Esize gaat verdwijnen.

Bij Esize, met vestigingen in Weesp en Antwerpen, blijven Paul van Rietschoten (CTO) en Tim Schaefers (CEO) de directie voeren. Tim Schaefers: “Door onze krachten te bundelen zijn wij nog beter in staat om onze klanten die in toenemende mate wereldwijde ondersteuning wensen te bedienen. Voorts ontstaat met de fusie de mogelijkheid om een breed palet aan nieuwe producten en diensten toe te voegen aan onze bestaande portfolio. Hierdoor ontstaan er nog meer mogelijkheden voor onze klanten.” Schaefers verwacht dat het de verdere groei van Esize ten goede komt. Hij voegt daaraan toe: “Proactis op zijn beurt is onder de indruk geraakt van onze klanten, technologie en innovatievermogen welke zullen worden ingebracht in de gehele Proactis-organisatie. Als directie en aandeelhouders zien wij dus een duidelijke win-win situatie.”

Tim Sykes, CFO van Proactis zei het volgende over de overname: “We are delighted to welcome Esize to the Proactis Group. Its SaaS based business model is consistent with Proactis’ and will contribute high levels of contracted annual recurring revenue with high retention rates. It will also create a scaled operation in The Netherlands, enabling us to access growth opportunities through the cross-selling of complementary capabilities to both customer bases.”

Merknaam Esize verdwijnt

Esize verdwijnt binnenkort als merknaam en de Nederlandse vestiging in Weesp gaat verder als Proactis Nederland. Het wordt samengevoegd met de Benelux-vestiging van Proactis in Hilversum. In Weesp werken zo’n vijftig medewerkers en in Hilversum vijf. De nieuwe vestigingslocatie is nog niet bekend. Het Esize-verkoopkantoor in België blijft als zodanig bestaan.

Proactis

Het beursgenoteerde PROACTIS is actief in veertien landen met onder andere kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Frankrijk en Duitsland er werken meer dan 450 medewerkers. De omzet bedraagt bijna 70 miljoen euro bij het softwarebedrijf.

Scroll naar boven