SAP Ariba-oplossingen volledig in SAP S/4HANA geïntegreerd

In het eerste kwartaal 2020 heeft SAP haar laatste release uitgebracht, waardoor de SAP Ariba-oplossingen nu volledig zijn geïntegreerd met het SAP S/4HANA-cloudplatform. Eindgebruikers krijgen, aldus SAP, hierdoor volledige controle over alle aspecten van hun uitgavenpatroon; van de zoektocht naar de juiste leveranciers en het inkoopproces tot de administratieve en financiële afhandeling. De volledige integratie van de SAP Ariba-oplossingen met het eigen allesoverkoepelende cloudplatform moet klanten uiteindelijk volledig inzicht en controle geven voor het realiseren van hun zakelijke doeleinden. Vooral als het gaat om het compleet kunnen beheren van de uitgaven. De ERP-softwarespecialist noemt dit ook wel het complete source-to-pay-proces.

Volgens SAP maakt de dienst een volledig inkoopproces mogelijk dat naast integratie met het SAP S/4HANA-cloudplatform ook volledig integreert met het belangrijke zakelijke Ariba Network-platform. Over dit e-commerceplatform worden jaarlijks maar liefst 3,2 biljard dollar aan goederen verhandeld.

Betere integratie

De nu aangekondigde oplossingen en integratie met het cloudplatform van de ERP-specialist moeten dus voor een beter inkoopproces gaan zorgen en daarnaast huidige SAP-implementaties van klanten verder verbeteren. De integratie maakt dit via een enkel platform mogelijk. SAP verwacht dat ook de integratie met alle andere SAP-oplossingen zonder problemen gaat verlopen. Voor klanten moet dit de complexiteit van verschillende platformen, geen goede onderlinge integratie, niet-verbonden data en een niet-gelijke eindgebruikerservaring wegnemen. Uiteindelijk moet het gebruik van het nu geïntegreerde platform ertoe leiden dat de kosten omlaaggaan en dat overbodige diensten en support kunnen worden geschrapt.

Verbeterde functionaliteit

Concreet biedt het nu gecreëerde platform gebruikers een volledige ongestoorde data- en proceservaring, kunnen alle systemen in één oogopslag worden bekeken. Met een enkele user interface krijgen gebruikers inzicht in alle onderliggende oplossingen, zijn er guided tours en ingebouwde leermodules en hebben zij de beschikking over een digitale assistent voor hun vragen.

Daarnaast maakt de toepassing nu snellere beslissingen mogelijk door directe toegang tot ingebouwde intelligence, onder meer door proactieve alerts die slimme en veilige inkoop mogelijk moeten maken. Natuurlijk beschikt de oplossing over meer inzicht- en realtime reportingmogelijkheden en uitgebreide analytics.

Voordelen voor SAP S /4HANA

Ook het allesoverkoepelende cloudplatform gaat volgens Sap van de integratie met de SAP Ariba-oplossingen profiteren. Het portfolio van dit platform wordt op deze manier verder uitgebreid met toepassingen als network communication, strategische sourcing, contractbeheer en begeleide inkoop. Hiermee kunnen gebruikers dan, aldus de ERP- en cloudspecialist, hun complete sourcing- en inkoopprocessen compleet beheren en uitvoeren.

Scroll naar boven