cloudoplossingen

SAP en Microsoft integreren cloudoplossingen

SAP en Microsoft bundelen hun krachten in hun digitale transformatie door elkaars cloudoplossingen te gaan gebruiken en te integreren. Ook gaan ze samen nieuwe cloudoplossingen ontwikkelen en op de markt brengen. Satya Nadella, CEO van Microsoft: “Door elkaars producten te benutten, versterken Microsoft en SAP niet alleen de eigen organisatie maar stellen we ook gebruikers in staat om hun belangrijkste applicaties en processen met SAP S/4HANA te draaien op Azure.”

Om voordelen van digitale transformatie te benutten, verplaatsen steeds meer bedrijven hun bedrijfskritische systemen naar de cloud. SAP en Microsoft slaan de handen ineen om deze organisaties te faciliteren door het gebruik van SAP-applicaties in de cloud.

SAP HANA op Azure-platform

Met SAP HANA Enterprise Cloud – de private-clouddienst van SAP – op het Microsoft Azure-platform kunnen ondernemingen deze cloudoplossing gebruiken in een cloudomgeving. Dit biedt bedrijven het beste van twee werelden volgens SAP en Microsoft: het applicatiebeheer en de productexpertise van SAP in combinatie met het wereldwijde, vertrouwde en intelligente cloudplatform Microsoft Azure, inclusief Microsoft-clouddiensten.

Interne processen

Zowel SAP als Microsoft gaat voor interne processen gebruikmaken van SAP S/4HANA op het Azure-platform. Microsoft vernieuwt zijn interne systemen – waaronder legacy finance-applicaties van SAP – en implementeert de SAP S/4HANA Finance-oplossing. Deze zal draaien op Azure.

Ook is Microsoft van plan om SAP S/4HANA te koppelen aan Azure AI- en analyticsdiensten voor efficiëntere financiële rapportages en een betere besluitvorming.

Migratie SAP-systemen naar Azure

SAP migreert meer dan tien bedrijfskritische systemen naar Azure, waaronder de SAP S/4HANA-software die dochteronderneming Concur gebruikt. SAP Ariba maakt al gebruik van Azure en verkent de mogelijkheden om dit platform in te zetten voor zijn procurementapplicaties.

Bron: Microsoft

Scroll naar boven