SAP: groei in cloudsoftware

SAP verkoopt meer cloudsoftware dan traditionele software

Europa’s grootste softwareleverancier SAP zal dit jaar voor het eerst meer inkomsten genereren uit cloudsoftware dan de verkoop van traditionele softwarelicenties. Dit zei SAP-topman Bill McDermott in een interview met het Amerikaanse platform ‘The Information.

McDermott, sinds 2014 CEO van SAP, zegt in het interview: “Veel mensen dachten niet dat SAP een leider in de cloud zou kunnen zijn, en we dachten dat we die trend zouden weerstaan. In plaats daarvan zijn we in de cloud gestapt en naar de cloud geduwd.”

De CEO kondigt ook de ‘aanval’ aan op concurrent Salesforce, de huidige marktleider in cloud-gebaseerde klantrelatiesystemen. SAP heeft  op dit moment een  marktaandeel van 6,5% in de CRM-markt. Salesforce daarentegen heeft een marktaandeel van 19,6%, gevolgd door Oracle met 7,1%.

Daarnaast heeft SAP plannen om de klantbeheersoftware van SAP meer te koppelen aan backofficetoepassingen, zoals ERP waar SAP sterk in is.

De softwareleverancier richt zich ook op de migratie van Oracle-databases bij Success Factors en Ariba naar de SAP HANA-database. Dit levert volgens McDermott de komende jaren een  besparing op van meer dan 100 miljoen dollar op de onderhouds- en licentiekosten van Oracle-software.

Scroll naar boven