Seal Software overgenomen door Docusign

Nadat in 2019 Docusign al een strategische investering van vijftien miljoen dollar in Seal Software deed, heeft Docusign het Artificial Intelligence (hierna: AI) bedrijf in maart overgenomen voor 171 miljoen euro. Eerder nam Docusign al machine-learning start-up Appuri over, wiens technologie volledig in het cloud-aanbod is opgenomen.

Over Docusign en Seal Software

Docusign is opgericht in 2003 met als missie om het zakendoen te versnellen en het leven voor mensen over heel de wereld te vereenvoudigen. Het bedrijf helpt bij het verbinden en automatiseren van de manier waarop organisaties overeenkomsten voorbereiden, tekenen, erop actie ondernemen en beheren. Het bedrijf heeft 500.000 klanten en honderden miljoenen gebruikers in meer dan 180 landen.

Seal Software is opgericht in 2010 en globale leider in contract analytics. Het bedrijf heeft als missie om het vinden, analyseren en extraheren van gegevens uit contracten eenvoudiger en sneller te maken. Het bedrijf is gespecialiseerd in contract analyse door middel van AI. De technologie maakt het mogelijk om grote aantallen overeenkomsten door te spitten op basis van juridische concepten in plaats van steekwoorden; kritische clausules gemakkelijk te vergelijken; en biedt actiegerichte inzichten die het sluiten van contracten faciliteert.

Meer AI in contractbeheer software Docusign

Doel van de overname is meer artificiële intelligentie integreren in haar software voor contractbeheer. Seal Software is namelijk een van de belangrijkste softwareleveranciers op het gebied van contractanalyse via AI. Zodra de overname is afgerond, zal DocuSign de diensten van Seal Software integreren in haar gehele DocuSign Agreement Cloud. De analytics-applicaties van Seal Software zal daarnaast als aparte producten blijven bestaan en verkocht worden.

Wat betekent dit voor de klanten van Docusign en Seal Software?

Voor DocuSign klanten betekent de overname snellere, efficiëntere overeenkomst processen. Seal klanten profiteren van de toegang tot de volledige beschikbaarheid van DocuSign Agreement Cloud- in het bijzonder de document generatie en geavanceerde workflows.

Scroll naar boven