e-factureren en ubl

Simplerinvoicing en SIDN beëindigen samenwerking

Stichting Simplerinvoicing en SIDN hebben besloten om hun samenwerking per 1 juli te beëindigen. In de afgelopen vier jaar hebben zij gewerkt aan het stimuleren van de invoering en adoptie van elektronisch factureren in Nederland. Zowel richting overheid als in het business-to-business domein. “Inmiddels staat er een professionele stichting die klaar is voor de verdere ontwikkeling van Simplerinvoicing”, aldus de berichtgeving.

Simplerinvoicing is de community van e-facturatie, ERP en accounting softwareproviders die e-factureren met UBL mogelijk maakt.Inmiddels is Simplerinvoicing gegroeid van 13 naar 39 marktpartijen.

SIDN hield zich bezig met het beheer van de e-factureringsstandaard en heeft Simplerinvoicing geholpen met het realiseren van de groeidoelstellingen.  Ook zijn er campagnes met de overheid en marktpartijen opgezet om eindgebruikers te stimuleren e-facturen te versturen. Inmiddels zijn ruim 12.000 ontvangende partijen klaar om e-facturen te ontvangen en te verwerken in hun systemen.

Community

Simplerinvoicing is nu in een volgende fase beland en hierbij past een ander type ondersteuning. De focus van Simplerinvoicing komt te liggen op het blijven samenwerken en het sterker maken van de Simplerinvoicing community. De stichting maakt deel uit van het Standaardisatie platform samen met TNO en de NEN. Hier wordt met name op het gebied van de factuur standaard cross-sectoraal samengewerkt. Ook wordt er gekeken naar nieuwe toepassingen voor nieuwe markten en bijbehorende partners.

Scroll naar boven