Tie Kinetix introduceert 100% factoring bij e-factureren via Flow

TIE Kinetix, leverancier van e-facturatie oplossingen, heeft in december een nieuwe factoring dienst geïntroduceerd. Facturen gericht aan de overheid, die verstuurd worden via het FLOW platform, kunnen nu volledig gefactored worden.

100% factoring uitzonderlijk

100% factoring is uitzonderlijk in de markt, waar doorgaans 60 tot 70% de standaard is. De dienst wordt aangeboden in samenwerking met één van de grootste bankgroepen ter wereld.  Daardoor kunnen leveranciers die kiezen voor factoring volgens TIE Kinetix doen tegen concurrerende tarieven. Facturen worden met de nieuwe service binnen één werkdag betaald, ongeacht de betalingstermijn van de opdrachtgever. Hierdoor zijn bedrijven in staat een gezonde cashflow te behouden. De minimale vereist omzet van bedrijven voor factoring is 10 miljoen op jaarbasis.

Mogelijkheden FLOW

E-facturen die in aanmerking komen voor de service kunnen via FLOW op verschillende manieren verstuurd worden: rechtstreeks vanuit het eigen financiële systeem via een EDI-verbinding, via SimplerInvoicing of handmatig in het portaal. Vanuit het platform kunnen leveranciers e-facturen uitwisselen met 600 Europese overheidsinstanties via het PEPPOL-netwerk én met meer dan 1000 bedrijven. Voor veel bedrijven is gezonde cashflow en liquiditeit een grote zorg.

Over TIE Kinetix

TIE Kinetix, opgericht in 1987, is niet alleen in Nederland een grote Electronic Data Interchange (afgekort: EDI)-speler. Ook in Frankrijk, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten staat het bedrijf in de top-10 van belangrijkste aanbieders van EDI. Nederland loopt wat digitaal betalen aangaat iets achter op Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. In Amerika wordt echter nog met cheques betaald en zijn er grote verschillen in betalingseisen tussen al die vijftig federale staten. Duitsland vindt het weer van groot belang om het meest veilige betalingsnetwerk te hebben, dat vervolgens door de gehele Europese Unie moet worden geadopteerd.” TIE Kinetix hervormt de digitale handelsketen door het aanbieden van “Total Integrated E-Commerce” oplossingen. Deze oplossingen maximaliseren de omzet kansen door het minimaliseren van de energie en middelen die nodig zijn in het proces van online marketing, verkoop, levering en optimalisatie.

Klanten en partners van TIE Kinetix profiteren constant van innovatieve, bewezen, hoogstaande technologieën, die worden ondersteund door meer dan 32 jaar ervaring. TIE Kinetix verzorgt de technologie, zodat onze klanten en partners zich kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten. TIE Kinetix is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext Amsterdam: TIE) met kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Australië.

Scroll naar boven