Top vier Change Management Boeken

Tijdens de tweede AMCP Europese Change Management Conferentie, die ik van 1 tot en met 3 oktober jl. heb bezocht, kwamen veel boeken over Change Management aan de orde. Dit is mijn top vier. Deze boeken hebben mij geïnspireerd in mijn visie en ideeënvorming over Change Management.

Top 1: Leading Change door John P. Kotter (nov 2012)

 

Kotterleadingchange, verandermanagement

John P. Kotter is hoogleraar organisatiekunde en verandermanagement aan Harvard. Zijn bestseller is gebaseerd op onderzoek bij ruim 100 bedrijven en biedt een visie en praktische inslag op leiderschap bij verandering. Een succesvolle verandering doorloopt volgens hem acht fasen, deze worden in zijn boek besproken.

 

Top 2: ADKAR door Jeffrey M. Hiatt

jeffreyhiattadkar, verandermanagement

 

 Het ADKAR model is gebaseerd op 10 jaar onderzoek onder meer dan 1600 organisaties wereldwijd door Prosci, een Amerikaans onderzoeksinstituut. Het boek is naar mijn mening echt een ‘must read’ en beschrijft op eenvoudige en heldere wijze waarom verandering soms succesvol is maar ook faalt. Het boek biedt een effectief model voor een veranderprogramma waarbij implementatie risico’s worden geminimaliseerd.

Top 3: Executive advantage door Jacqui Grey (maart 2013)

JGreyexecutiveadvantage, verandermanagement

In de huidige tijd is de externe en interne druk om te presteren voor senior leiderschapsposities enorm toegenomen. In haar boek geeft leiderschaps-expert en opinieleidster Jacqui Grey een aantal krachtige strategieën die juist in deze eeuw noodzakelijk zijn om de uitdagingen voor senior leiders te managen. Aan de hand van case-studies en interviews met leiders van topbedrijven, samen met een 10-stappen oplossing, vormt dit boek mijns inziens een onmisbaar gereedschap voor leiders en diegenen die leiderschap ambiëren.

Top 4: Visual Leaders door David Sibett (jan 2013)

DSibetVisualleaders, verandermanagement

Dit boek geeft antwoord op de vraag hoe design en visuele effecten leiders helpt bij de oriëntatie op complexe hedendaagse organisaties in private, non-profit en publieke sectoren.

 

Wat is jouw top vier Change Management boeken ? Laat hieronder je reactie achter.

Scroll naar boven