E-proQure onderzoekt Topdesk software

Topdesk krijgt kapitaalinjectie van 200 miljoen euro  

Topdesk uit Delft krijgt een kapitaalinjectie van tweehonderd miljoen euro voor groei en verdere ontwikkeling. CVC Capital Partners dat een minderheidsbelang neemt, gaat de leverancier van software voor servicemanagement meer slagkracht bieden. 

Expansiekoers uitgezet 

Samen met medeoprichter en ceo Wolter Smit en cfo Rob Haaring is een expansiekoers uitgezet. Bijna dertig jaar deed de Delftse softwareleverancier het zonder extern kapitaal. De oprichters financierden alles zelf. Topdesk heeft veertien kantoren in elf landen en meer dan duizend medewerkers. Ruim vijfduizend organisaties gebruiken zijn software voor de ondersteuning van hun it- en zakelijke workflows. Vooral de dienstverlening krijgt bij het Delftse bedrijf veel aandacht. 

Nieuwe partner voor een volgende groeifase 

Voor de volgende groeifase zocht Topdesk een partner. Het bedrijf had in de zoektocht het luxeprobleem van een ruime keuze aan potentiële investeerders, aldus Wolter Smit. Na een lang en intensief proces is gekozen voor CVC dat dit jaar voor 26 miljard dollar aan nieuw kapitaal binnenharkte en ook in techbedrijven als Acronis en Aleph deelneemt. Smit zegt zich gevleid te voelen dat zo veel investeerders interesse hebben in zijn softwarebedrijf. ‘Met name onze stabiele groei, unieke positie in de markt en de consistent tevreden klanten, maken ons een aantrekkelijke partner,’ zegt hij. 

Scroll naar boven