E-proQure informatie over Unite B2B e-commerce platform

Unite B2B platform groeit met dubbele cijfers

Unite toont als succesvol Business-to-Business (hierna: B2B) e-commerce platform aan dat dit type softwareoplossingen een serieuze plaats inneemt bij het beheersen van (onder meer de inkoopcategorie) tail spend.

Unite heeft een sterk boekjaar 2021 afgesloten. Ondanks de aanhoudende uitdagingen in de wereldeconomie  heeft het B2B platform opnieuw een groeipercentage met dubbele cijfers behaald: de omzet steeg met 18 procent ten opzichte van vorig jaar tot 406 miljoen euro, terwijl de brutowinst met 16 procent steeg tot 53 miljoen euro.

“Wij kijken terug op een zeer succesvol jaar voor Unite. Hoewel markten over de hele wereld nog steeds werden beïnvloed door de aanhoudende uitdagingen van de COVID-19-pandemie en de problemen met de supply chain, hebben wij kopers en leveranciers een betrouwbaar B2B-platform geboden. Dankzij ons veerkrachtige bedrijfsnetwerk zijn wij erin geslaagd stabiele inkoop- en supply chain-processen voor ons ecosysteem te blijven garanderen. Dit is precies waar in de huidige veranderlijke marktomgeving veel vraag naar is,” verklaart Dr. Sebastian Wieser, CEO van Unite.

Een jaar van groei en strategische ontwikkeling

In 2021 heeft Unite niet alleen een consistente financiële groei laten zien in moeilijke tijden, maar de onderneming heeft ook belangrijke mijlpalen in zijn strategische ontwikkeling bereikt. De voormalige Mercateo Group heeft zijn twee bedrijfstakken – de Mercateo B2B-marktplaats en het Unite Network – onder het merk Unite samengevoegd. Unite staat voor de meer dan 20 jaar deskundigheid en ervaring waarmee het bedrijf reeds inkopers en leveranciers tot wederzijds voordeel met elkaar heeft verbonden.

Om de verdere strategische ontwikkeling van Unite te sturen, werd de oprichter van het bedrijf, Dr. Sebastian Wieser, benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Bovendien werd de vroegere Duitse rechtsvorm van de onderneming in een Europese naamloze vennootschap omgezet, Unite Network SE.

In 2021 is Unite Financial Services EU AS in Estland opgericht. Na de oprichting werd de aanvraag voor een vergunning voor een elektronische geldinstelling (“EMI-vergunning”) bij de toezichthoudende autoriteit ingediend. De bedrijfsactiviteiten van Unite Financial Services zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 van start gaan. Met deze nieuwe business line biedt Unite innovatieve financiële diensten aan haar platformdeelnemers.

Nieuwe platformdeelnemers en partners in het Unite-ecosysteem

Unite stelt inkopers en leveranciers op zijn platform in staat om op de steeds dynamischere volatiliteit vereisten in te spelen en hun commerciële waarde op een duurzame manier te maximaliseren. Deze voordelen zijn ook gunstig geweest voor het Unite-ecosysteem, dat in 2021 verder is gegroeid, waarbij de Crown Commercial Service (CCS), de grootste inkooporganisatie in de publieke sector van het Verenigd Koninkrijk, voor Unite heeft gekozen. Daarmee is Unite slechts één van de twee aanbieders van de nieuwe oplossing van CCS voor het beheer van tail spend. Eindgebruikers uit de publieke sector kunnen hun lange termijn uitgaven efficiënt met de uniforme e-procurementoplossing van Unite beheren. Tot de nieuwe klanten van Unite in de particuliere sector behoort de EnBW-groep, een van de grootste energieleveranciers in Duitsland en Europa. EnBW volgt, net als vele andere nieuwe klanten die zich in 2022 bij Unite hebben aangesloten, een duurzame aankoop- en groeistrategie.

Unite heeft zijn partnernetwerk verder versterkt om aan de behoeften van nieuwe industrieën en premium marktspelers en experts te voldoen. De succesvolle samenwerking met SAP Ariba of consulting partners zoals Expense Reduction Analysts (ERA) onderschrijft de succesvolle ecosysteemstrategie van Unite om de economie duurzaam te verbinden.

“We krijgen zeer positieve feedback van onze platformdeelnemers en partners over onze bedrijfsstrategie. Wij zijn ervan overtuigd dat onze platformbenadering, ons groeiend ecosysteem en ons schaalbaar netwerkconcept hen helpen om de volatiliteit en duurzaamheidseisen vandaag en in de toekomst te beheren. Met de uitdagingen van vandaag hebben bedrijven meer dan ooit behoefte aan vertrouwde relaties en een veilige infrastructuur om waarde te creëren en te delen. Met het merk Unite zijn onze zeilen bijgezet om deze doelen samen te bereiken,” voegt Dr. Wieser toe.

Scroll naar boven