Userlane DAP

Userlane leider in volwassen markt voor DAP solutions

Eind 2020 hebben wij een blog geschreven over recent ontwikkelde platformen die helpen bij het snel en op juiste wijze leren werken met nieuwe software. Deze Digital Adoption Platformen verhogen de adoptiefraad van nieuwe systemen en zorgen onder meer voor een korter leertraject en een lagere aanslag op ondersteunende capaciteit.

Hogere acceptatie software met Digital Adoption Platforms

In de afgelopen 2 jaar zijn deze platformen binnen steeds meer organisaties toegepast. Het aanbod aan DAP is toegenomen en de toch al positief gewaarde systemen zijn in korte tijd verder verbeterd.
De stijgende populariteit heeft er tevens toegeleid dat Gartner een aparte categorie heeft toegevoegd voor de beoordeling en vergelijking van Digital Adoption Platforms.

Een belangrijk deel van het aanbod aan DAPs wordt niet of beperkt ondersteund binnen Europa of de Benelux. Van de door Gartner als leiders beoordeelde leveranciers, zoals Whatfix, Walkme en Userlane biedt de laatste de meeste steun binnen het Benelux. In welke mate dit belangrijk is zal afhangen van de (internationale) aard van jouw organisatie.

Volg deze link voor een overzicht van de door Gartner onderzochte Digital Adoption Platforms

Scroll naar boven