Visma Groep groeit door overnames en cloud

Visma neemt Belgisch Cloudbedrijf IonProjects over

Visma neemt IonProjects uit Mechelen over. Het techbedrijf, gespecialiseerd in ERP SaaS-oplossingen voor projectgestuurde organisaties, is de vijfde Belgische leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware die aansluit bij Visma.

België focusmarkt voor Visma

Voor Visma is België een focusmarkt. De van oorsprong Noorse groep aast op moderne Europese cloudtechnologie-bedrijven. Zij blijven grotendeels autonoom opereren maar krijgen ondersteuning op specialistische domeinen als technologie, security en customer experience. Waar eerdere overgenomen Belgische bedrijven zich vooral richten op het mkb, bedient IonProjects bedrijven in het midden en grootzakelijke segment.

Kansen voor IonProjects

IonProjects biedt aan dienstverleners een erp-saas-oplossing die naar eigen zeggen modern en functioneel rijk is. Als onderdeel van de financieel krachtige Visma-familie kan IonProjects het succes in België uitbreiden naar Nederland en de Scandinavische landen.

Koen Claes, mededirecteur IonProjects, ziet vooral kansen in Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. ‘Door aansluiting bij Visma krijgen we bovendien ondersteuning vanuit de techhubs bij de doorontwikkeling van ons api-integratieplatform.’  

België bevindt zich op kantelpunt van volgende fase digitalisering

De Nederlander John Reynders, area director Benelux bij Visma: ‘België bevindt zich op een kantelpunt in de volgende fase van digitalisering van bedrijfskritische processen.’  Volgens hem biedt IonProjects een flexibele moderne software-oplossing met uitgebreide functies voor projectorganisaties en integraties met software die essentieel is voor een gezonde bedrijfsvoering. Hierdoor hoeven projectorganisaties niet te kiezen tussen een suite-oplossing die niet volledig afdekt wat ze echt nodig hebben of een best-of-breed-landschap dat niet verbonden is.’

Over IonProjects

Het bedrijf uit Mechelen is in 2010 opgericht als ontwikkelaar van projectbeheer- en planningssoftware. Het voornaamste product IonBIZ is uitgegroeid tot een cloudoplossing met modules voor crm, procurement, projectbeheer, resource planning, tijdregistratie en facturatie. IonBIZ richt zich op (middel)grote dienstenleveranciers op gebied van consulting, finance, engineering, ict, architecten- en marketingbureaus.

Scroll naar boven