Visma Groep groeit door overnames en cloud

Visma neemt factuurverwerker Lyanthe over 

Visma heeft “factuurverwerker” Lyanthe overgenomen. De software van Lyanthe wordt tot nu toe door accountants- en administratiekantoren gebruikt om dagelijks zo’n 150.000 facturen voor ruim 120.000 administraties in 7 landen te verwerken. De basis van de oplossing, een factuurverwerkingsstraat, zou echter eenvoudig “tussen” de P2P oplossingen en Financiële pakketten binnen het Visma assortiment te plaatsen zijn.  

Interessant voor gebruikers van Proactive? 

De P2P oplossing van Visma, Proactive of ook wel Spend Cloud genoemd, heeft eveneens een relatief jonge digitale factuurverwerkingsoplossing. 
Op dit moment is nog niet bekend gemaakt op welke wijze synergie de twee beschikbare oplossingen voor synergie gaan zorgen binnen het VISMA- factuurverwerkingsaanbod. 
 
Het lijkt er echter op dat de beide Visma oplossingen, zoals gebruikelijk bij VISMA, vanuit separate entiteiten hun eigen leven zullen leiden. 

Overnames VISMA 

Visma kent een actief overnamebeleid. In 2020 bedroeg het aantal overnames bijna 40. De marktwaarde is gegroeid tot rond de € 10miljard. 
Overgenomen organisaties krijgen in veel gevallen de ruimte om als zelfstandige entiteit de markt te blijven bespelen. Volgens Visma is 70% van de ondernemers na 5 jaar nog steeds werkzaam binnen de overgenomen organisatie. 

Scroll naar boven