Visma Groep groeit door overnames en cloud

Visma neemt personeelsplanning van Syntegro over

Visma was ook in december 2023 nog op overnamepad. Naast eerdere overnames op het gebied van boekhoudtechnologie (o.a. door de overname van Silverfin) wordt de focus op technologie voor personeelsplanning gelegd door overname van Syntegro. Visma was nog niet actief in personeelsplanning en tijdregistratie. Visma, leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware in Europa en Latijns-Amerika, heeft eind 2023 ruim € 4 miljard op bij investeerders. Het wil de investering gebruiken om zijn internationale groei te ondersteunen. 

Visma verwelkomt twintig nieuwe investeerders  

Visma, gewaardeerd op EUR19 miljard, verwelkomt ongeveer twintig nieuwe investeerders in het aandeelhoudersregister, goed voor ruim € 1 miljard aan aandeleninvesteringen. Diverse nieuwe investeerders steken geld in Visma, waaronder Altaroc, Jane Street, NPS en NYC Retirement System. Bestaande investeerders steken daarnaast ongeveer € 3 miljard in het bedrijf. Het gaat onder meer om HG, ICG -, TPG – en Visma-management. 

Over Syntegro 

Syntegro bestaat inmiddels 16 jaar en ontwikkelt software op maat waarmee bedrijven beschikbaarheden, uurroosters of over- en onderbezetting van personeel overzichtelijk in kaart kunnen brengen. Daarnaast biedt zij ook toepassingen voor bijvoorbeeld personeelsregistratie of projectplanning. Het bedrijf telt ca vijftig werknemers en 700 klanten, waaronder lokale besturen en ziekenhuizen. 

Syntegro op zijn beurt wil via de stap groeien in de Nederlandse en Europese markt. 

Over Visma 

Visma, dat ondersteund wrodt door de Britse investeringsgroep HG, doet in heel Europa de ene overname na de andere en is goed voor een omzet van 2 miljard euro. In een snel veranderende economie met nijpende personeelstekorten moeten bedrijven het volle potentieel van hun personeel kunnen benutten. Daardoor ziet Visma bij haar klanten een stijgende vraag naar workforce management oplossingen die het optimaal inzetten van personeel binnen de nieuwe manier van werken faciliteren. Met de overname van Syntegro vergroot Visma zijn HR-workforce management portefeuille en zet het een belangrijke stap om zijn positie in deze markt te versterken.” 

Scroll naar boven