Visma Groep groeit door overnames en cloud

Visma start e-facturatie campagne

Visma is onder de noemer #bettertogether een campagne gestart die ondernemers moet stimuleren over te stappen op e-facturatie. ‘Momenteel wordt slechts een op de acht facturen als e-factuur verstuurd en daar willen wij verandering in brengen.’ Volgens Visma is 48% van de bedrijven bekend met e-facturatie, terwijl ze nog niet de overstap hebben gemaakt. ‘Het voornaamste doel is daarom om bedrijven en leveranciers te attenderen op het belang van e-facturatie.’ In opdracht van Visma heeft Kantar een onderzoek uitgevoerd naar de mate van digitalisering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Wat houdt bedrijven tegen?

Bedrijven hikken vooral aan tegen tijd, geld en verwachte complexiteit bij de keuze om het facturatieproces niet verder te automatiseren. ‘E-facturatie brengt juist een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Een e-factuur kan direct en zonder extra handelingen (zoals scannen en herkennen) volledig automatisch in de software worden ingelezen en verwerkt. Het financiële proces is daarmee veiliger, de verwerking van facturen is nauwkeuriger en het levert veel tijdwinst op.’ Richard Scheper, managing director van Visma Software, wijst op de verborgen kosten: ‘Denk daarbij aan personele stappen in het verwerkingsproces en het oplossen van fouten. Een factuur kost daardoor gemiddeld tussen de zes en zestien euro. Omdat met e-facturatie alles automatisch gaat is het proces veel efficiënter en de foutkans vrijwel nihil.’

Kansen voor financiën, inkoop en ICT

In onze eerdere blog (Link) gaven wij al aan welke kansen dit biedt voor inkopers zoals:

  • Zet een strategie op en implementeer deze voor het onboarden van leveranciers;
  • Informeer leveranciers over e-factureren;
  • Pas de algemene inkoopvoorwaarden en templates voor offerteaanvragen dan wel aanbestedingsdocumenten hierop aan;
  • Begeleid een inkooptraject voor e-facturatie en mogelijk het gehele bestel- en betaalproces (ofwel: purchase-to-pay);

Met name het laatste punt leidt tot een kans voor inkoop om samen met financiën en ICT het initiatief te nemen om het gehele bestel- en betaalproces te optimaliseren.

Wil je meer weten?

Kijk dan op de website van Visma die informatie biedt over elektronisch factureren.https://nl.visma.com/bettertogether/ Of lees de blogs van E-proqure over e-factureren.

Scroll naar boven