Workshop e-Contractmanagement

 

Reserveer nu je workshop en mail ons

e-Contractmanagement

1 dagdeel

€ 295,- (ex. btw)

Rotterdam of Deventer

Contractmanagement krijgt de laatste jaren veel aandacht. Niet zo vreemd. Veel bedrijven en publieke organisaties zijn tot de conclusie gekomen dat al hun inspanningen om de beste leverancier te selecteren tenietgedaan worden zodra deze leverancier daadwerkelijk start met leveren. Oorzaak: er is onvoldoende aandacht voor contract- en leveranciersmanagement. En dat is jammer, want slecht presterende leveranciers kosten geld en brengen medewerkers veel frustraties. Daarom hebben wij de workshop e-Contractmanagement ontwikkeld.

E-contractmanagement ondersteunt de organisatie bij effectief contractbeheer en prestatiemanagement. Inzet van deze tool zorgt ervoor dat contractmanagers hun tijd maximaal kunnen besteden aan leveranciersprestaties en het verbeteren daarvan. En niet aan het verzamelen van gegevens en uitvoeren van de administratie.

De workshop e-Contractmanagement van E-proQure is voor iedereen die wil leren hoe je contractmanagement kunt vormgeven en effectiever gebruik kunt maken van e-Contractmanagement.

Na het volgen van de workshop e-contractmanagement, kun je direct aan de slag met het (verder) ontwikkelen en implementeren ervan binnen jouw organisatie. Je leert welke voordelen professioneel e-contractmanagement heeft. Je maakt een plan om e-contractmanagement te implementeren, wat de bijbehorende processen zijn en hoe je deze kunt optimaliseren. En wij bieden je inzicht in de software die hiervoor in Nederland wordt aangeboden.

Succesvol e-Contractmanagement levert jouw organisatie het volgende op:

 • Je bent in control, weet welke contracten er zijn afgesloten tegen welke inkoopwaarde;
 • Je hebt goed inzicht in de contractuele verplichtingen die jouw organisatie is aangegaan;
 • Contracten worden niet meer ongewenst automatisch verlengd;
 • Je hebt zicht op de prestaties van leveranciers en kunt gericht werken aan het leveren van prestaties volgens afspraken in het contract;
 • Je hebt beter zicht op prijs-, leverings- en kwaliteitsrisico’s en kunt deze daarom beter managen;
 • Je weet welke verbeterslagen er procesmatig mogelijk zijn.

Wat levert de training op?

 • Je weet wat e-contractmanagement oplevert en welke resultaten je mag verwachten;
 • Je weet welke processen bij contractmanagement belangrijk zijn en hoe e-contractmanagement driver is voor optimalisatie;
 • Je leert hoe je een plan kunt maken voor de introductie of verdere ontwikkeling van e-contractmanagement;
 • Je leert wat de kosten en opbrengsten van e-contractmanagement zijn;
 • Aandachtspunten zijn bij de voorbereiding, selectie, implementatie en ingebruikname van e-contractmanagement projecten;
 • Inzicht in het aanbod van software ter ondersteuning van contractmanagement in de Benelux (hoe je een leverancier van contractmanagement software selecteert);
 • En als toetje nemen we je mee in de toekomst en schetsen we welke nieuwe technologieën, zoals smart contracts en artificial intelligence, eraan komen en wat je ermee moet.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is bedoeld voor inkopers, contractbeheerders en contractmanagers werkzaam bij bedrijven of publieke organisaties.

Locatie en tijdstip

Locatie: Rotterdam of Deventer
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Ontvangst vanaf 13.00 uur

Investering

De kosten bedragen €295,- exclusief btw per persoon. Inclusief koffie, thee, frisdrank en lunch.
Je krijgt een hand-out van de presentaties

Incompany of maatwerk training?

Het is ook mogelijk om met jouw organisatie of team een maatwerktraining te organiseren, eventueel op jouw locatie.
Bel Antoinette Vriend (06 – 49 11 33 53) of mail info@e-proqure.nl voor meer informatie.

Wie zijn jouw trainers?

Antoinette Vriend is oprichter en kennispartner bij E-proQure en expert op het gebied van inkoopdigitalisering in de Benelux.
Zij is sinds 2012 gecertificeerd Prosci verandermanagement practitioner, een wereldwijd toegepaste gestructureerde aanpak voor verandermanagement. Antoinette heeft als projectmanager en adviseur ruim 25 jaar ervaring met transformaties van ondersteunende functies, met name de inkoopfunctie, binnen de overheid, onderwijs en zorg.

Gert Walhof is kennispartner bij E-proQure en lector inkoopmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen.
Hij richt zich als kennispartner vooral op het mkb, de inschrijvers op aanbestedingen. Hij heeft meegewerkt aan het adoptieonderzoek e-Aanbesteden en was lid van de Raad van Advies van ‘e-Procurement Vendor Landscape 2016 Benelux’.
Ook is hij betrokken bij het ontwikkelen van een tool die ondernemers inzicht geeft in de ROI van e-procurement.
Als zelfstandig adviseur heeft hij ervaring bij bedrijven en instellingen.

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Op alle aanbiedingen zijn de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Algemene Voorwaarden voor trainingen en workshops van toepassing. Bij opdrachtverlening wordt 100% van de opdrachtsom gefactureerd, de betalingstermijn is 14 dagen dan wel uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang van de workshop. Eventuele restitutie bij annulering vindt plaats overeenkomstig de Algemene Voorwaarden en Bijzondere Algemene Voorwaarden.

Klik hier voor de Aanvullende Algemene Voorwaarden voor Workshops.

Scroll naar boven