E-proQure onderzoekt Coupa inkoopsoftware

Coupa introduceert CoupaLink programma

Coupa introduceert het CoupaLink programma en breidt daarmee haar industrie-leidende business spend management (BSM) platform uit door met partnerships om een brug te slaan met specifieke processen en gebieden die niet door Coupa worden ondersteund. 

Het Coupa platform ontwikkelde uitgebreide functionaliteiten in een open architectuur om een best-of-breed raamwerk op te zetten van krachtige, ondersteunende tools die bij elke stap in de inkoopketen worden gebruikt. Het Coupa-Link platform stelt klanten in staat hun Coupa-platform uit te gebieden met gevalideerd complementaire partneroplossingen. Hiervoor maakt Coupa het mogelijk om de app-gestuurde functionaliteit die ze nodig hebben te vinden en te implementeren zonder deze zelf te hoeven bouwen of uit te besteden. Dor vertrouwde, doorgelichte partneroplossingen te integreren onder de paraplu van het vertrouwde Coupa-platform, kunnen bedrijven de verbinding leggen tussen digitale BSM-initiatieven en -resultaten zonder in te boeten aan veiligheid of snelheid. CoupaLink stroomlijnt het proces door bedrijven in staat te stellen een gewaardeerde partner te selecteren en eenvoudig specifieke apps of services te integreren in de procesketen van spendmanagement.  

CoupaLink ondersteunt meerdere app en integratie categorieën, waaronder:  

  • Business intelligence 
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid 
  • Tijdelijk personeel 
  • Factuurbeheersing 
  • Reis- en onkosten 

Het CoupaLink Programma biedt drie benaderingen om de toegevoegde waarde van Coupa uit te breiden:  

  1. API integraties – Applicatie programmeerbare interface (API) integraties verbinden het Coupa platform met derden software zoals ERP en HRM systemen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld e-handtekening functionaliteiten in de Coupa workflow implementeren door een API integratie met Adobe Sign. Op deze wijze kunnen bedrijven documenten versturen voor ondertekenen en wordt via track-en-trace elke stap in het proces gevolgd.  
  2. Iframe applications – Iframes zijn geïntegreerde webpagina’s die op het Coupa platform webpagina’s of applicaties om toegevoegde functionaliteiten en data te bieden. De ‘People Ticker iframe’ bijvoorbeeld biedt door CoupaLink voorziet real-time informatie over arbeidskosten voor meer dan 500.000 tijdelijke en directe inhuurfuncties in meerdere bedrijfstakken en meer dan 100 landen om bedrijven te helpen ervoor te zorgen dat hun benadering van arbeid zowel concurrerend als duurzaam is.   
  3. Panel applications – Vergelijkbaar met widgets, maken panel apps net als widgets gebruik van Coupa UI en UX om context specifieke, inhoudrijke gegevens te leveren die zijn ontworpen om gebruikers te helpen betere bestedingsbeslissingen te nemen. Met CoupaLink hebben bedrijven toegang tot paneelapp-oplossingen zoals The Smart Cube’s Amplifi PRO digitle inkoopintelligentieplatform.  

Gebruik van een middleware partner om Coupa te verbinden  

De diverse integratiemogelijkheden stellen organisaties in staat om CoupaLink te koppelen met andere in gebruik zijnde ecosystemen. Coupa doet dit door middleware support. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld eenvoudig de integratie met integratie-platform-as-a-service (IPaaS) aanbieders zoals MuleSoft, SnapLogic en Software AG realiseren. Of om meerdere Coupa services (zoals Coupa Procurement, Purchase-to-Pay, uitgavenmanagement) met een ERP backbone als SAP te integreren om zo kernprocessen te automatiseren en dataverzameling te stroomlijnen. 

Het CoupaLink-programma stelt op deze manier organisaties tevens in staat om één van de grootste uitdagingen bij geïntegreerde systemen en platformen aan te pakken: datasilo’s. Ofwel het managen en gebruiken van de grote hoeveelheid beschikbare data binnen een organisatie. 

Kracht of prestatie? Veel bedrijven voelen zich onder druk gezet om te kiezen bij het managen van de bedrijfsuitgaven. CoupaLink biedt een mogelijkheid tot de best of both worlds door de mogelijkheid om Coupa BSM platform uit te breiden met aanvullende apps en services via een groeiend ecosysteem van gevalideerde partners. 

Coupa blijft met de introductie van CoupaLink een voorbeeld van state of the art SaaS. De Coupa iPaaS oplossing past immers binnen de multicloud ICT architectuur die vandaag de dag als een leidende structuur wordt gezien voor en door organisaties met een groot belang bij het efficiënt koppelen en verrijken (uitbreiden van functionaliteiten en bewerkingsmogelijkheden) van geautomatiseerde bedrijfsprocessen en het benutten van bijbehorende data. 

Lees hier meer over het belang en mogelijkheden van iPaas (ook voor MKB/Semi-overheden!!) 

Scroll naar boven