E-proQure onderzoekt Coupa inkoopsoftware

Coupa neemt DCR Workforce over

Coupa, softwarespecialist in spendmanagement, kondigde begin september aan dat het DCR Workforce overneemt. DCR is een softwareprovider van contingent workforce management and services procurement, gevestigd in de Verenigde Staten. De acquisitie draagt bij aan de visie van Coupa om alle uitgaven te managen binnen één platform, inclusief inhuur.

Coupa CEO Rob Bernshteyn over de acquisitie: “DCR Workforce will provide an advanced solution for the full lifecycle of the sourcing and management of contingent workers at scale.”

DCR Workforce biedt een cloud-based applicatie dat bedrijven in staat stelt om hun personeelsbestedingen in te kopen en te beheren. Het is onderdeel van het Coupa BSM Platform en wordt op de markt gebracht als Coupa Contingent Workforce. De applicatie biedt de mogelijkheden om:

  • Aanvragen te initiëren voor personeelsuitbreiding of diensten, het verzamelen van biedingen en het evalueren en selecteren van de juiste kandidaten, projectbiedingen en leveranciers.
  • Kan kandidaten of serviceprojecten goedkeuren, werkopdrachten maken en vrijgeven;
  • Controle mogelijk maken op aan- en afmelding en toegangscontrole;
  • Monitoren van tijd, kosten en ondertekening van deliverables, evenals analyse van de uitgaven van ’tijdelijke’ medewerkers;
  • Voltooien van facturering, betalingen en uitgavenbeheer van personeel en projecten.

Het belang van de oplossing van DCR Workforce voor Coupa wordt onderschreven door onderzoeken van Forrester (2017) en Gartner (2018):
“According to Forrester, on average, 58 percent of companies’ non-payroll spend is on services1, yet businesses lack the visibility and control to ensure this spend is compliant and the best use of company dollars. With spend in this category continuing to rise, Gartner predicts that by 2020, nearly 20 percent of an organization’s workforce (on average) will be temporary labor.

De overname van DCR Workforce volgt na de laatste belangrijke overname eind 2017 van het Zwitserse Simeno. Simeno biedt geavanceerde oplossingen voor e-Catalogue zoals cross-catalogus search.

Lees hier het volledige nieuwsbericht over Coupa DCR.

Scroll naar boven