e-factureren en ubl

Esize lanceert nieuw e-facturatieplatform

Esize, onderdeel van Proactis en leverancier van Spend Management en B2B eCommerce-oplossingen, lanceert een nieuw e-facturatieportaal. Hiermee wil de softwareleverancier het voor klanten eenvoudiger maken om elektronische facturen op een betrouwbare en veilige manier te ontvangen.

De Europese richtlijnen voor e-factureren worden vanaf 18 april 2019 van kracht voor overheidsinstanties en publieke zakenpartners om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. De nieuwe oplossing van Esize biedt één beveiligd ontvangstpunt waar alle inkoopfacturen binnenkomen en de validatie plaatsvindt. Het portaal ondersteunt internationale standaarden in o.a. UBL, XML, PEPPOL. Esize wil met het nieuwe platform tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar een toekomstbestendige oplossing om facturen 100% digitaal af te handelen via het Esize Source-to-Pay platform.

‘’Alhoewel de voordelen van e-factureren duidelijk zijn, lijkt de implementatie ervan in de praktijk vaak nog een grote drempel. Organisaties die facturen willen uitwisselen worden vaak geconfronteerd met handmatige processen die nodig zijn om de documentstructuur, informatie en formaten in kaart te brengen. Automatiseren maakt deze processen vaak juist complexer in plaats van eenvoudiger. Wij willen onze klanten dit werk uit handen te nemen en processen efficiënter te maken. Vanuit deze gedachte hebben wij het e-facturatie portaal ontwikkeld”, vertelt Eric van Hinte, Lead Developer bij Esize.

Toekomst e-factureren

De belofte van e-factureren is groot volgens Esize. Paul van Rietschoten, Chief Technology Officer bij Esize: “Wat wij zien in de markt is dat veel financieel professionals de grootste besparingskansen zien in de administratieve processen die samenhangen met factuurverwerking. Dat zien wij als een gemiste kans, want aan deze processen gaat een heel traject vooraf. Om over de volle breedte van een organisatie besparingskansen te kunnen ontdekken en benutten, zul je moeten zorgen voor voldoende kwaliteit in zowel het strategische- als het operationele inkoopproces. Dat betekent ook dat bestellingen volgens contractafspraken geplaatst worden bij vooraf geselecteerde leveranciers en dat daarnaast autorisatie en budgetcontrole vooraf plaatsvinden. Het factuur- verwerkingsproces is dan eerder een formaliteit dan een hoofdzaak. Wil een organisatie echt efficiëntie vergroten, kosten verlagen en meer controle krijgen over uitgaven, dan moet de focus verlegd worden van het digitaliseren van papieren processen naar procesintegratie tussen inkoop en financiën.”

Live demo op 27 november

Esize organiseert dinsdag 27 november een live demo bij de kennissessie e-factureren.

Scroll naar boven