Exact neemt Bouw7 over, leverancier van Bouwsoftware in de cloud. Met de overname van bouwsoftwareleverancier Bouw7 heeft softwareontwikkelaar Exact zijn positie in de softwaremarkt voor bouwondernemingen versterkt. Volgens Exact loopt de bouwsector achter in het verzilveren van de kansen van digitalisering.
Sander Jongsma, oprichter van Bouw7, startte zijn bedrijf in 2015. Zijn missie: het veranderen van traditionele administratieve processen in de bouwsector met gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve cloudsoftware. Vier jaar na de lancering, sluit het cloudsoftwarebedrijf met een omzet van €209 miljoen, zich aan bij Exact. Door de overname door Exact verwacht Bouw7 sneller te kunnen innoveren en de markt beter te bedienen door een geïntegreerde oplossing die klanten concurrentievoordeel geeft om ambities te realiseren.
Volgens Exact is er nog een inhaalslag te maken in de bouwsector op digitaal vlak, en loopt de bouwsector achter op ondernemingen bij vele andere sectoren. Velen werken nog met oudere on-premise-systemen die beperkt zijn in functies en integratie-opties. Door de overname van Bouw7 kan Exact Online combineren met cloudsoftware voor planning, materiaalverwerking, urenregistratie en facturatie. Zo’n 3.700 bouwbedrijven gebruiken volgens Exact hun software voor de boekhouding. Exact ziet met Bouw7 erbij veel mogelijkheden om bouwondernemingen te ondersteunen met cloudsoftware. De overname heeft als doel een verbreding van de scope van Exact, dit door de toevoeging van primaire (planning, urenregistratie) en administratieve processen (materiaalverwerking).
De overname past bovendien binnen de ambitieuze doelstelling van Exact om de komende vijf jaar te verdubbelen, met name door overnames. Verwacht mag worden dat meer overnames in andere sectoren gaan volgen. Om de kansen te verzilveren dient Exact haar oorspronkelijke software en recente aankopen naar de modernste maatstaven (ontwikkelplatformen) te integreren en modelleren. E-proQure is dan ook benieuwd wat de visie en plannen van Exact zijn op dit gebied. Misschien een iPAAS (internet Platform As A Service) als backbone voor haar eigen, nog veelal afzonderlijk opererende systemen?