E-proQure Inkoopdigitalisering van inkoopfunctie

Exact neemt SRXP over

Exact, leverancier van mkb-bedrijfssoftware, neemt SRXP over. SRXP is specialist op het gebied van cloudsoftware voor expense management. Exact wil met de overname het declaratieproces en de rapportage soepeler laten verlopen. Ook wil de softwareleverancier zijn mogelijkheden voor kostenbeheersing en efficiency in het mkb verder uitbreiden.Exact ziet dat het voor het mkb belangrijk is om de uitgaven onder controle te houden. Door de overname van SRXP en de recente acquisitie van ProQuro, waarmee het purchase-to-pay-proces wordt geautomatiseerd, biedt Exact nu een volledige oplossing voor kostenbeheer.

Phill Robinson, CEO van Exact, over deze ontwikkeling: “Binnen het mkb ligt steeds meer focus op het onder controle houden van de uitgaven. Na de recente overname van ProQuro bieden we al geautomatiseerde ondersteuning voor het purchase-to-pay-traject. Dankzij de overname van SRXP bieden we het mkb en accountants nu ook expense management op een volledig geautomatiseerd manier. Dat is efficiënt en prettig voor zowel medewerkers als werkgevers. Als het declaratieproces soepel verloopt, heeft dat een positief effect op de tevredenheid van werknemers en worden er significante kostenbesparing behaald.”

Gezamenlijke klanten

Exact en SRXP hebben al veel gezamenlijke klanten die de expense management-oplossing van SRXP combineren met de financiële software-oplossingen Exact Globe en Exact Online. De komende maanden wordt er gewerkt aan de verdere integratie van SRXP in het productportfolio van Exact. Daarnaast blijft SRXP zich als eigen label met de eigen productnaam richten op grotere organisaties, zoals Mammoet, Port of Rotterdam, Bugaboo en Rituals.

Pieter Verbruggen, mede-oprichter van SRXP: “Door de krachten te bundelen met Exact kunnen we onze sterke groei nog verder versnellen. We krijgen ondersteuning van een brede groep collega’s met veel expertise op het gebied van technologie, sales, support en marketing. De combinatie van een eigen label met een geïntegreerd aanbod binnen de oplossingen van Exact betekent dat we straks met onze technologie de business ondersteunen: van accountant tot kleinbedrijf, middenbedrijf en grootbedrijf en daar zijn we waanzinnig trots op.”

Scroll naar boven