Hoogtepunten SAP Ariba Live Barcelona

Van 4 juni tot en met 6 juni jongstleden vond het SAP Ariba Live Europa in Barcelona plaats. Uiteraard hebben wij de presentaties van SAP Ariba Live vanuit Nederland gevolgd en een aantal belangrijke ontwikkelingen in deze blog voor jou samengevat:

  • De verdere ontwikkeling van intelligent spend management. E-proQure ziet in de markt voor inkoopsoftware dat steeds meer inkoopsoftwareleveranciers de term spend management gebruiken. De term staat voor SAP Ariba voor de ontwikkeling van meer intelligent uitgavenmanagement in plaats van de eenzijdige focus op kosten. Door de inzet van intelligent spend management is volgens SAP een organisatie in staat betere beslissingen te nemen over haar uitgaven en steeds meer in positie om een waardevolle bijdrage aan de business te leveren. Transparantie en eerlijkheid worden steeds belangrijker, dus ook inzicht in de toeleveringsketen van een organisatie. Belangrijke functionaliteiten die in dit verband worden genoemd zijn een verbeterde integratie tussen verschillende systemen, verrijking van organisatie data met benchmarkgegevens en de koppeling door middel van API’s.
  • De overname van Qualtrics die in 2015 al plaatsvond, en waarmee SAP naast haar backoffice applicaties ook de frontoffice dienstverlening voor haar klanten wil versterken.
  • De overgang van klanten van on-premise naar cloudbased SAP oplossingen. Zoals in een eerdere blog vermeld stappen steeds meer SAP klanten over van on-premise naar de cloud. Hoe deze transformatie bij een aantal klanten verloopt wordt in aantal klantcases gepresenteerd.
  • Presentatie van diverse partners van SAP, waaronder IBM en process mining software leverancier Celonis, welke onder de naam ‘SAP process mining by Celonis’ . SAP Process Mining helpt SAP klanten die vaak al reeds ‘volwassen’ processen hebben om deze processen verder te verbeteren. Het geeft een grafische weergave van hoe de bewerkingen van ruwe gegevens op transactie-niveau plaatsvinden in real time;

Wil je meer weten over de hoogtepunten van SAP Ariba Live, lees dan de highlights hier.

Scroll naar boven