nieuws-internationaal-selectie-E-proQure

Internationaal nieuws mei 2019

De kennispartners van E-proQure selecteren maandelijks een aantal nieuwsberichten over ontwikkelingen en blogs in het buitenland. Deze maand kwamen we de volgende interessante artikelen tegen:

  • De kip of het ei: de nieuwe dynamiek tussen opkomende technologieën en menselijk gedrag. Onder de druk van de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen beschrijft de auteur de verschuiving van de meer traditionele benadering waarbij technologie eerst kwam en mensen gedwongen werden innovatieve technologieën toe te passen, naar een benadering waarbij de mens eerst komt. Lees hier het gehele artikel.
  • 4 technologieën voor een meer agile inkoopproces: Toepassing van agile op het inkoopproces vereist voor veel organisaties een nieuwe manier van denken. De Hacket Group noemt agile zelfs een kritiek ontwikkelpunt voor inkoopteams voor 2019. Het artikel beschrijft vier opkomende technologieën die kunnen helpen bij het versnellen van de toepassing van agile bij de inkoopfunctie. Lees hier het gehele artikel, meer informatie kunt u ook lezen in onze blog over agile projectmanagement.
  • Ghana lanceert als eerste West-Afrikaans land een E-procurement systeem: Ghana is het eerste land in West-Afrika die een e-Procurement syteem (GHANEPS) voor de publieke sector heeft gelanceerd. Het e-Procurement systeem heeft als oogmerk om corruptie in inkoopprocedures tegen te gaan door het minimaliseren van face-to-face interactie. Daarnaast wil de Ghanese overheid de productiviteit te verbeteren door alle handmatige handelingen en procedures te automatiseren. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van open standaarden (Open Contracting Data Standaarden, OCDS) voor rapportagedoeleinden. Lees hier meer over aanleiding en aanpak.
Scroll naar boven