Inzicht in e-procurement software Benelux 2013

Marktverkenning E-proQure 2016: een update

In het persbericht van 11 januari jl. 2016 heeft u kunnen lezen over de opzet en planning, de Raad van Advies en donateurs van de vernieuwde marktverkenning van E-proQure 2016, Inzicht in e-procurement software in de Benelux.Inzicht in e-procurement software Benelux 2016

Deelnemende leveranciers inkoopsoftware

Inmiddels hebben meer dan 40 leveranciers van inkoopsoftware hun medewerking toegezegd, waarvan 18 nog niet eerder waren opgenomen.  Negen leveranciers kwalificeren om uiteenlopende redenen niet meer om opgenomen te worden.

Onder de deelnemers bevinden zich zowel de toonaangevende nationale spelers als ook alle in de Benelux aanwezige leveranciers met vermelding in één van de Magic Quadranten van Gartner.TM Tot deze laatste hoort onder andere het door Calago in de Benelux geleverde JCatalog.

Bij de selectie van inkoopsoftware-oplossingen hebben wij wel een ondergrens gehanteerd voor de jaarlijkse licentiekosten per klant: deze moeten lager zijn dan € 75.000.

Zijn er hiaten in het aanbod inkoopsoftware?

Het antwoord is ‘Nee’. Zowel geavanceerde gebruikers als organisaties die aan het begin staan van het automatiseren van hun inkoopfunctie zullen een breed scala aan relevante oplossingen voor inkoopsystemen kunnen vinden.

Dit is vooral het gevolg van het hoge tempo aan innovaties  bij SaaS-oplossingen. Deze zijn veelal modulair te implementeren, eenvoudig aan te passen bij wijzigingen in de omvang van bedrijfsactiviteiten, bieden goede mogelijkheden voor gegevensuitwisseling met andere systemen en kennen een doorlooptijd voor implementatie die vooral wordt bepaald door het ontwikkelingsniveau van de gebruiker.
Of SaaS-oplossingen een betere beveiliging van gegevens en een hogere mate van continuïteit bieden dan On-Premise software is één van de vragen die we beantwoorden in de Marktverkenning 2016.

Heeft u gedachten over veiligheid en continuïteit bij SaaS versus On-Premise software of ziet u graag bepaalde vragen beantwoord in de marktverkenning 2016 over e-procurement-software?
Twijfel dan niet om uw kennis of vragen met ons te delen.

Scroll naar boven