Mercell groep breidt uit met P2P en gaat de beurs op

Na de overname van EU-Supply (de ontwikkelaar van het CTM platform) in 2019 tezamen met een aantal andere overnames in de Nordics, breidt de Mercell Groep dit jaar uit met Purchase to Pay (P2P) Tricom.

Volledig Source-to-Pay oplossing voor klanten

Doel van de uitbreiding met P2P door de Mercell groep is een volledige sourcing to Pay oplossing te bieden voor haar klanten. Het Deense Tricom moet een belangrijke bijdrage leveren aan verdere groei van de groep. De overname van Tricom is de zesde aquisitie die Mercell in de afgelopen 12-13 maanden heeft gedaan. 

Beursgang om ambitieuze groeistrategie te realiseren

Deze week werd bekend dat Mercell de beurs op gaat om haar ambitieuze groeistrategie te realiseren. Mercell ziet hierin, als leider in de Scandinavische regio, een kans om de positie als leider in Europa over te nemen. Daarvoor willen ze doorgaan met overnames, en voor deze groeislag is kapitaal benodigd die ze nu gaan inzetten.

Voordelen overname 2019 van CTM nu al merkbaar

De volgende voordelen van de overname van CTM door Mercell zijn volgens Marijn de Leeuw nu al merkbaar voor CTM en haar potentiële en huidige gebruikers:

  • Er is meer geld en capaciteit voor ontwikkelmogelijkheden voor productinnovaties en nieuwe producten/functionaliteiten. Zo zijn er nieuwe modules en functionaliteiten ontwikkeld, is de gebruikersvriendelijkheid verbeterd en wordt er gewerkt aan de technische mogelijkheden tot vereenvoudiging en versnelling van integratie.
  • Versterking van het productaanbod voor niet alleen inkopers maar ook inschrijvers. Zo levert CTM nu ook premium diensten voor inschrijvende partijen.
CTM Solution

Over Mercell, EU-Supply en CTM Solution

Mercell is Europese leider van SaaS oplosingen voor e-Tendering (voor aanbestedende diensten) en Tender Alert (voor inschrijvers). Het bedrijf is gevestigd in 8 landen in Noord-Europa.  EU-Supply, partner van CTM Solution, is een van leiders van elektronische aanbestedings- en contractmanagement oplossingen, met lokale support in Denemarken, Engeland, Noorwegen en Zweden. Daarnaast beschikt zij over lokale distributeurs in 8 Europese landen waaronder Nederland. Het aanbestedingsplatform wordt in 5 landen gebruikt als het nationale systeem voor publieke aanbestedingen voor (de)centrale overheden. Circa 6500 aanbestedende diensten binnen de EU afkomstig uit 10 verschillende landen maken inmiddels gebruik van haar ‘Complete Tender Management’ (ofwel: CTM) oplossing voor inkoop en contractmanagement.

CTM Solution is gevestigd in Amsterdam en verzorgt als distributeur van CTM de implementaties, trainingen, klantspecifieke configuraties, lokaal beheer en support. De software van CTM-Solution wordt al sinds 1999 ontwikkeld door EU-Supply.

Scroll naar boven