Mercell neemt Visma Commerce over

Op 25 november jl. heeft Mercell Holding aangekondigd dat zij alle aandelen van Visma Commerce heeft overgenomen. De overname betekent een grote stap voorwaarts in de strategie van Mercell om de Europese leider te worden van publieke e-tendering en e-procurement software. Verwacht wordt dat de overname nog dit jaar wordt afgerond.

Sterke positie Zweden en Europese markt

Door de overname vestigt Mercell een sterke positie op de Zweedse markt en een sterker platform voor Europese uitbreiding. De bedrijven zijn complementair daar waar het gaat om klanten, producten en marktaandeel. Door de overname kan Mercell haar aanbod voor grensoverschrijdende tender processen vergroten, en schaalvoordelen behalen door versnelde innovatie en productontwikkeling.

Over Visma Commerce

Visma Commerce is de Zweedse marktleider van publieke inkoopinformatie van monitoring software. Het bedrijf is in 1999 opgericht en is onderdeel van Visma sinds 2010. De overname betreft twee software divisies Opic en Tendsign.

Belangrijkste voordelen van de combinatie Mercell-Visma Commerce

De belangrijkste voordelen van de combinatie zijn volgens Mercell:

  • Verdere groei naar een leidende Europese speler. Naast reeds gevestigde posities in Noorwegen en Denemarken, wordt met de overname Mercell’s positie in zweden vergroot.
  • Substantiële schaalvoordelen. door het realiseren van een toekomstproof software producten die voldoen aan de EU regelgeving en toekomstige productvereisten die Mercell momenteel ontwikkelt, en Visma Commerce profiteert hiervan.
  • Vergroten van klantwaarde. De gecombineerde entiteit is in staat om additionele waarde voor haar klanten toe te voegen door een gecombineerd productaanbod, toegenomen bereik en distributie, en grensoverschrijdende tender services.
  • Schaalvoordelen: De overname bouwt verder op Mercell’s bestaande platform om daarmee schaalvoordelen te behalen. Door de toegenomen schaalgrootte is Mercell in staat additionele productontwikkelingen voor haar klanten te ontwikkelen.
  • Organisatorische verbeteringen: Visma Commerce is een sterk ontwikkelde professionele organisatie. Met de overname is Mercell in staat om gebruik te maken van de operational best practices van Visma Commerce.

Over Mercell

Mercell is Europese leider van SaaS oplosingen voor e-Tendering (voor aanbestedende diensten) en Tender Alert (voor inschrijvers). Het bedrijf is gevestigd in 8 landen in Noord-Europa.  In 2019 nam Mercell EU-Supply, partner van CTM Solution, over. EU-Supply is een van leiders van elektronische aanbestedings- en contractmanagement oplossingen, met lokale support in Denemarken, Engeland, Noorwegen en Zweden. Daarnaast beschikt zij over lokale distributeurs in 8 Europese landen waaronder Nederland. Het aanbestedingsplatform wordt in 5 landen gebruikt als het nationale systeem voor publieke aanbestedingen voor (de)centrale overheden. Circa 6500 aanbestedende diensten binnen de EU afkomstig uit 10 verschillende landen maken inmiddels gebruik van haar ‘Complete Tender Management’ (ofwel: CTM) oplossing voor inkoop en contractmanagement.

CTM Solution is gevestigd in Amsterdam en verzorgt als distributeur van CTM de implementaties, trainingen, klantspecifieke configuraties, lokaal beheer en support. De software van CTM-Solution wordt al sinds 1999 ontwikkeld door EU-Supply.

Scroll naar boven