Onventis neemt Zweeds spend analytics bedrijf Spendency over

Onventis heeft de Zweedse spend analytics specialist Spendency overgenomen. Hiermee breidt de all-in-one  inkoopsoftwareleverancier haar productportfolio uit. De overname wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners. De managementteams van Spendency en Onventis delen de gemeenschappelijke visie om gezamenlijk een leidende Europese softwaregroep te worden. En de inkoop- en financiële wereld te transformeren door middel van een digitaal spend management ecosysteem.

Voordelen voor de Onventis klanten

Door de overname wordt Spendency breidt Onventis haar Source-to-Pay portfolio uit met toonaangevende spend analytics technologie. Daarbij komt dat Onventis met de overname toegang heeft tot de Scandinavische markten en het Verenigd Koninkrijk. Bovendien biedt de Spendency-oplossing binnenkort veel meer dan alleen het analyseren van uitgaven, zoals kunstmatige intelligentie, process mining en het analyseren van leveranciersrisico’s, de supply chain en duurzaamheid.

Voordelen voor Spendency klanten

Door toe te treden tot de All-in-Procurement Suite van Onventis is Spendency in staat om maximaal te groeien. Dankzij de enorm expertise bij Onventis, is het bedrijf in staat te evolueren van een gepassioneerde SaaS-startup met regionale focus naar een oplossing voor de wereldwijde markt. Hiermee wordt de ontwikkeling van Spendency gestimuleerd, vooral omdat de oplossing onmiddellijk kan worden aangeboden aan de klanten van Onventis zonder lange integratieprocessen.

Over Spendency

Spendency is opgericht in 2015. Het hoofdkantoor zit in Stockholm in Zweden. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van spend analytics. Aangesloten op het ERP en/of inkoopsysteem van de klant, helpt Spendency haar klanten bij het verzamelen, verrijken en standaardiseren van inkoopgegevens. Zodra de gegevens zijn voorbereid, analyseert Spendency de gegevens via verschillende overzichten om kostenbeheersing van uitgavenprocessen mogelijk te maken.

Over Onventis

Onventis heeft cloud-based oplossingen voor e-procurement geoptimaliseerd voor middelgrote ondernemingen, en maakt sinds 2019 deel uit van de portefeuille van Main Capital Partners. Een internationale buy-and-build strategie leidde in 2020 tot de toevoeging van het Nederlandse factuurverwerkingsbedrijf WorkFlowWise. Het Onventis Open Procurement Network verbindt B2B-bedrijfsprocessen voor kopers en leveranciers op een eenvoudige en veilige manier. Naast holistische 360 ° processen voor strategische en operationele inkoop, omvat het alles-in-één inkoopnetwerk contentintegratie en netwerkmogelijkheden over de bedrijfsgrenzen heen. Wereldwijd verwerken ongeveer 1.000 inkooporganisaties met ongeveer 450.000 gebruikers en 50.000 leveranciers jaarlijks meer dan 10 miljard euro aan inkoopvolume via het Onventis-platform. Onventis Buyer ondersteunt bedrijven bij inkoop om het zakelijk succes te vergroten door kostenbesparingen op materiaal en door procesoptimalisatie. Onventis Supplier ondersteunt leveranciers om klanten aan te trekken en verkoopkansen te benutten. Het modulaire productportfolio van Onventis is bekroond met het BME-keurmerk “Supplier Relationship Management” en “Mobile Procurement”, evenals het BITMI-keurmerk “Software Made in Germany” en “Software Hosted in Germany”. De informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS) bij Onventis zijn ook gecertificeerd volgens ISO / IEC 27001.

IT specialist Main Captal op jacht

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is Main Capital naarstig op jacht naar overnamekandidaten. De afgelopen jaren werden softwarebedrijven in rap tempo duurder, maar de laatste tijd zijn bedrijven door de coronacrisis iets goedkoper geworden. Main schat zelf dat de gevolgen van het coronavirus grotendeels aan het investeringshuis voorbijgaan. Het is actief in de markt van softwarebedrijven die veel werken voor sectoren als de zorg en de overheid. Bovendien gaat het vaak om veelgebruikte software die moeilijk is weg te bezuinigingen.   Een groot deel van de omzet komt daardoor jaarlijks terug.

Het Haagse investeringshuis werkt doorgaans volgens het buy-and-build-principe. Het neemt een meerderheidsbelang in een bedrijf, houdt het bestaande management aan, en biedt kennis en kapitaal voor verdere expansie en vervolgovernames. Het investeringshuis mikt vooral op softwarebedrijven in Noord-Europa. De durfinvesteerder is actief in Nederland, maar heeft ook een kantoren in Duitsland en Zweden.

Het doel van Main Capital met de overname is om het productportfolio van Onventis uit te breiden en zo de waarde voor de klant te maximaliseren, terwijl tegelijkertijd aandacht behouden blijft voor de culturele fit tussen de bedrijven. Volgens Main Capital zal de toevoeging van Spendency de succesvolle groei van de Onventis Group versnellen.

Scroll naar boven