E-proQure onderzoekt Oracle als potentiële leverancier van Spend Management en inkoopsoftware oplossingen.

Oracle update haar analytics portfolio

Oracle is druk bezig met de update van haar analytics portfolio naar een complete on-premise, cloudgebaseerde en Saas-gebaseerde oplossingOracle is sinds juni 2019 bezig om al haar 18 producten voor analytics en business intelligence (BI) samen te brengen onder één enkele merknaam: Oracle Analytics.

In lijn met andere drie platforms

Deze producten worden in lijn gebracht met de on-premise-, Oracle Analytics Server (OAS), cloud-, Oracle Analytics Cloud (OAC) en applicatie-platforms, Oracle Analytics for Fusion Applications (OAX). Deze platforms hebben een gezamenlijke onderliggende technologie, waarbij OAC en OAX het bekende serverless cloudomgeving Oracle Autonomous Data Warehouse gebruiken.  Het platform OAX bestaat uit diverse SaaS-oplossingen die onafhankelijk van het PaaS-platform OAS kunnen draaien. De oplossingen bieden onder meer de applicatiedata, applicatie-modellen, een KPI en een dashboard library.

Nieuwe oplossing gericht op HRM, CRM op komst?

Aan haar SaaS-diensten heeft Oracle een nieuwe oplossing toegevoegd die zich speciaal richt op Human Resources (HRM)-medewerkers, Oracle Analytics for HRM. Eerder werd er een speciale oplossing gelanceerd voor ERP-toepassingen, Oracle Analytics for ERP. Het ligt in de verwachting dat Oracle ook nog binnen afzienbare tijd met soortgelijke analytics-oplossing komt voor CRM-toepassingen.

Integratiemogelijkheden

Naast de nieuwe SaaS-oplossing binnen OAX, maakte Oracle bekend dat het hele Oracle Analytics-portfolio beschikbaar is voor de IaaS-omgeving Oracle Cloud Infrastructure (OCI) in 36 regio’s wereldwijd. OAC en OAX zijn niet afhankelijk van deze cloudgebaseerde infrastructuur en kan er ook los van draaien. Wel kunnen zij integreren met de data science- en data catalog-onderdelen van de OCI-cloudinfrastructuur. Andere integratiemogelijkheden zijn die met de serverless Spark-analyticsdienst Data Flow en Big Data SQL voor het zoeken in grote cloudgebaseerde data lakes.

Update onderdeel van transitiefase

Oracle zit in een transitiefase waarbij veel on premise oplossingen langzaam worden vervangen door cloudgebaseerde diensten. Oracle bouwt een gecombineerd cloud ecosysteem met zowel cloud infrastructuur (IaaS), het Autonomous Data Warehouse (PaaS) en business applicaties als ERP en CRM (SaaS). Voor Oracle-werknemers betekent dit een grote verandering, iedereen die niet mee kan in de cloud wereld moet vertrekken (zie ook Leveranciersnieuws april)

Scroll naar boven