SAP zet in op ontwikkeling intelligent spend management

SAP wil alle uitgavencategorieën meer samen laten komen, aangezien dit in het ideale scenario leidt tot een overkoepelende uitgavenstrategie. Binnen de Inteligent Spend Group blijven Ariba, Fieldglass en Concur als zelfstandige oplossingen aangeboden worden. Doel is om via een algoritme data uit de drie genoemde SAP-oplossingen analyseren, om met een nauwkeurige voorspelling te komen. Op basis van wat er uit dat algoritme komt, zal het voor een organisatie veel eenvoudiger zijn om te bepalen hoe de uitgaven eruit gaan zien. SAP gaat dus inzetten op het toepassen van extra analytics op bedrijfsuitgaven, om op die manier echt Intelligent Spend Management te bereiken.

Ook wordt ingezet op een verdere integratie van Ariba, Fieldglass en Concur met S/4HANA. In S/4HANA zijn namelijk opties en data rond uitgaven te vinden. Organisaties kunnen bepaalde uitgaven in een ERP-systeem verwerken en inzichtelijk krijgen. Daarnaast is het ook zo dat bijvoorbeeld de operationele data die S/4HANA over de supply chain bevat, waardevol kan zijn voor het leggen van koppelingen met Ariba-data. Daarmee zou het zonde zijn als het ERP-systeem niet op de één of andere manier gekoppeld wordt aan de Intelligent Spend Group. SAP zet daarom stevig in op het verder integreren van Ariba, Fieldglass en Concur met S/4HANA. Natuurlijk ging er de afgelopen jaren al aandacht uit naar de integratie, maar S/4HANA is nog een vrij jong ERP-systeem en de drie uitgaveoplossingen maken nog geen tien jaar deel uit van de SAP-familie.

Wil je meer weten over speedmanagement, lees dan onze blogs ‘Een spendanalyse uitvoeren in acht stappen‘, Vernieuwingen in laagdrempelige spendanalysetools en Zeven voordelen van een spendanalyse voor de overheid!. Of volg een van onze workshops.

Scroll naar boven