Visma Groep groeit door overnames en cloud

Visma neemt mijnwebwinkel over

IT-dienstverlener en softwaremaker Visma neemt e-commerceplatform Mijnwebwinkel over. Hiermee verstevigt Visma haar positie in de e-commercebranche in Nederland en België.

Over Mijnwebwinkel

Mijnwebwinkel is een e-commerceplatform waar mkb-bedrijven in Nederland en België een webshop kunnen opzetten. Het platform, dat is opgericht in 2005, verwerkt orders die gezamenlijk zo’n 300 miljoen euro omzet per jaar opleveren. Er werken 35 mensen bij Mijnwebwinkel.

Voordelen voor Mijnwebwinkel

“Onder Visma’s vleugels krijgen we extra power om onze groeiambitie te realiseren”, zegt Danny de Pee, COO van Mijnwebwinkel. “We zetten onze eigen strategie voort, terwijl we profiteren van de schaalgrootte van een Europees softwarebedrijf. Daarmee vormen Visma en Mijnwebwinkel een goede match.”

Voordelen voor Visma-familie

Visma zegt dat de overname voor hen interessant is omdat de Mijnwebwinkel een goede combinatie vormt met diens boekhoudsoftware en de voorraadbeheersoftware Brincr. “We zijn erg blij dat Mijnwebwinkel nu deel uitmaakt van de Visma-familie omdat we nu ook een laagdrempelige e-commerce-oplossing kunnen bieden. Daarmee willen we ondernemers in deze branche compleet ontzorgen”, zegt John Reynders, Area Director Benelux bij Visma. “Al die ondernemers voeren ook een boekhouding en voorraadbeheer, dus dat biedt mooie kansen om hen onze andere bedrijfssoftware aan te bieden.” Mijnwebwinkel gaat verder onder de huidige naam als zelfstandige organisatie.

Wil je meer weten?

Lees dan hier meer over Visma, o.a.: Visma trekt nieuwe investeerders aan en Een inkijkje in het overnamebeleid van Visma.

Scroll naar boven