E-proQure inkoopsoftware afas software logo Purchase to Pay ERP

AFAS lanceert vernieuwd partnerportal

AFAS beschikt naast haar 500 medewerkers over een uitgebreid partner- en expertnetwerk om te helpen bij bij de aanschaf, implementatie en support van haar software. Een overzicht van haar partners, experts en gecertificeerde koppelingen is nu te vinden in een vernieuwd portal.

Bij AFAS zijn we overtuigd van de kracht van automatische processen. Niet alleen

Het AFAS Partner- en expertnetwerk

In dit netwerk zitten verschillende organisaties én zelfstandigen. De gemeenschappelijke deler is dat iedereen veel kennis heeft over de normen en waarden van AFAS en de mogelijkheden met de software.

Sommige partners bieden daarnaast een deeloplossing aan die aan onze oplossing gekoppeld is en op een specifiek gebied nog beter aansluit bij de wensen van de gezamenlijke klant. Andere partners zijn verantwoordelijk voor de implementatie of de optimalisatie van de gezamenlijke klant. En de expert doet dat ook, maar dan als zelfstandige.

‘’Het AFAS Partner,- en expertnetwerk is een groeiende flexibele schil om onze eigen consultants heen’’ vertelt Melanie Blom, Financieel Manager bij AFAS. Ze vervolgt: “Met deze schil werken we intensief samen en we zijn er dan ook verantwoordelijk voor dat ze net zoveel kennis en vaardigheden hebben als onze eigen consultants. Dit toetsen we ook elk jaar.”  

Alles over én voor de partner op één plek

Naast de hoge kwaliteit van het netwerk, is de vindbaarheid ook belangrijk. Daarom is AFAS aan de slag gegaan met verschillende interne afdelingen om te kijken wat de mogelijkheden waren binnen het eigen product. ‘’Uiteindelijk hebben wij met elkaar en door de input van het netwerk een portaal ontwikkeld die tweeledig werkt’’ vertelt Melanie. ‘’Het netwerk levert zelf de informatie aan die ze zichtbaar willen hebben, het is immers hun visitekaartje. En we hebben het zo ingericht dat we de klant sturing geven in het zoeken naar de geschikte organisatie of expert voor het vraagstuk dat nu speelt’’.

Haal meer uit het netwerk en daarmee uit de AFAS Software

Ook niet onbelangrijk: het vernieuwde portaal is gebouwd met OutSite en vervangt een maatwerksysteem. ‘’Een belangrijk proces is hiermee volledig geborgd in ons eigen systeem. Dit maakte het mogelijk om alle informatie te bundelen op partner.afas.nl, waar dit voorheen 2 losse website waren.’’ concludeert Melanie. De verwachting is dat door het vernieuwde partnerportal meer uit het netwerk wordt gehaald en daarmee uit de software van AFAS. 

Meer informatie?

Lees dan de volgende blogs:

Scroll naar boven