E-proQure top 6 blogs

De 6 best gelezen blogs over inkoopdigitalisering in 2020

Elke maand schrijven Kennispartners Gert Walhof, Wim Vriend en Antoinette Vriend blogs over inkoopdigitalisering en inkoopprofessionalisering. Bronnen van inspiratie zijn de behoeften van onze lezers (inkoop, ict en finance professionals), nationale en internationale marktontwikkelingen op het gebied van inkoopsoftware, suggesties van leveranciers van inkoopsoftware en eigen interesses en voorkeuren.

De top 6 blogs over inkoopdigitalisering in 2020

Uit de blogs van 2020 selecteerden wij voor u de best gelezen blogs in 2020:

  1. Valkuilen bij de selectie van inkoopsoftware: Bij de selectie van inkoopsoftware worden in de praktijk helaas veel fouten gemaakt. Projecten worden dan ook vaak niet binnen de tijd en het budget afgerond. Of worden zelfs voortijdig stopgezet. In de blog zijn de belangrijkste valkuilen bij de selectie van inkoopsoftware op een rijtje gezet en voorzien van enkele handreikingen.
  2. 7 tips voor een online demonstratie van inkoopsoftware: Live demonstraties van softwareapplicaties maken steeds vaker onderdeel uit van een softwareselectie (zie ook selectiefase SLIM model). Zo ook van inkoopsoftware. In deze Coronatijd zien we steeds meer online live demo’s van softwareapplicaties als onderdeel van een marktconsultatie (ook wel Request For Information) of offerteaanvraag (ook wel: Request For Proposal). In deze blog zeven belangrijke tips voor inkopers en leveranciers voor een online demonstratie van inkoopsoftware.
  3. Inkopers met lef digitaliseren: Op 24 januari jongstleden heeft Kennispartner Antoinette Vriend tijdens het Inkoopseminar van de Hanzehogeschool in Groningen een lezing gegeven over de kansen die digitalisering voor de inkopers biedt. Lees in deze blog meer over het fundament van optimale inkoopprocessen, inkoopsoftware, verandercompetenties, lef en de 5de  P van Frank Rozemeijer.
  4. Ontwikkelingen e-tendering softwaremarkt Nederland: De markt voor e-Tendering software wordt in Nederland en dan met name in (semi) overheid gedomineerd door een beperkt aantal partijen: TenderNed als nationaal platform, met daarnaast de twee belangrijkste commerciële partijen Negometrix en CTM Solution. We spraken de afgelopen maanden de ontwikkelingen en hoe dit zich vertaalt naar hun software en de bijbehorende dienstverlening. Lees het interview met Marijn de Leeuw van CTM Solution (link) en Sander de Vocht van Negometrix (link).
  5. Inkoopdata het nieuwe goud: Om het werk goed te kunnen doen gebruiken inkopers veel informatie. De bron voor deze informatie is data. Ook binnen inkoop zijn data het nieuwe goud. Maar hoe delf je dit? Kennispartner Gert Walhof sprak Geert Vegter over dit onderwerp en schreef deze blog.
  6. Factuurverwerking eenvoudig geregeld: Factuurverwerking kan veelal eenvoudig goedkoper en beter. Van gemiddelde boven de € 40 verwerkingskosten per factuur bij handmatige verwerking naar minder dan € 5 indien adequaat geautomatiseerd? Ja! En minstens zo belangrijk: minder te behandelen uitzonderingen en onopgemerkte frauduleuze facturen en dubbele betalingen! Vraag jij je af hoe je dit kunt realiseren? In deze blog helpt Kennispartner Wim Vriend je om op eenvoudige en doeltreffende wijze de juiste oplossing te vinden. Waar en bij wie vind je antwoorden! Welke 2 vragen stel je daarbij!

Interviews met leveranciers over marktontwikkelingen waardevol

Wij hebben gemerkt dat de gesprekken over marktontwikkelingen met leveranciers van inkoopsoftware waardevol zijn voor onze lezers. Zij zijn immers dagelijks bezig met gebruikers van inkoopsoftware, en ontwikkelingen in de markt. Ook in 2021 zal E-proQure interviews met inkoopsoftware leveranciers houden. 

Ideeën of suggesties voor blogs?

Heb je ideeën of suggesties voor onderwerpen voor blogs? Deze zijn van harte welkom. Mail je voorstellen naar info@e-proqure.nl. Wij bespreken jouw voorstel in het E-proQure redactieteam.

Scroll naar boven