Hoofdkantoor Exact Delft

De overnamestrategie van Exact

Alexander Rahusen werd in januari 2020 de nieuwe CFO van Exact, na 23 jaar in diverse rollen bij ABN AMRO te hebben gewerkt. Sinds begin 2020 heeft Exact haar leidende positie versterkt in de Benelux software markt met een aantal strategische overnames zoals Gripp, Unit4 Bedrijfssoftware, Officient, en in juni 2021 go2UBL. Daarbij wordt volgens de CFO met name gekeken naar de gezondheid van het bedrijf en het groeipotentieel.

Overname go2UBL

Om klanten te ondersteunen bij het verder digitaliseren van de bedrijfsprocessen heeft Exact in juni go2UBL overgenomen. go2UBL is een softwareleverancier gespecialiseerd in het omzetten van gescande documenten in Universal Business Language (UBL)-formaat, dat gebruikt kan worden in boekhoudprogramma’s. Door de go2UBL-software in oplossingen in te bedden, beoogd Exact nog beter in te spelen op de behoefte van klanten om gescande documenten in Exact Online en in andere producten uit haar portfolio te verwerken.

Overname Gripp

In april 2020 kondigde Exact de overname van Gripp aan. Gripp levert Software-as-a-Service (SaaS)-bedrijfssoftware aan professionele dienstverleners. De overname breidt het aanbod van Exact voor de zakelijke dienstverlening enorm uit. Deze overname is in lijn met Exact’s ambitie om verder te groeien in de dienstensector. De Professional Service Automation (PSA-)oplossing van Gripp bestaat onder meer uit een CRM-module en gespecialiseerde modules voor urenregistratie, facturatie van (deel)projecten, projectmanagement, inkoopmanagement en HR-management. Gripp bedient 1700 klanten en is gevestigd in Tilburg.

Scroll naar boven