Hoofdkantoor Exact Delft

Exact verbetert gebruikerservaring door overname Go2UBL

Exact heeft Go2UBL overgenomen om klanten te ondersteunen bij het verder digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. Go2UBL is een softwareleverancier gespecialiseerd in het omzetten van gescande documenten in Universal Business Language (UBL)-formaat, dat gebruikt kan worden in boekhoudprogramma’s. Door de Go2UBL-software in de oplossingen in te bedden, speelt Exact nog beter in op de behoefte van klanten om gescande documenten te verwerken in Exact Online en in andere producten uit het portfolio.  

Verbeteren van scan&herken-functionaliteit 

Met deze overname verbetert Exact de Scan & Herken-functionaliteit. Dit is een belangrijk onderdeel in de kernstrategie van Exact, waarbij wordt ingezet op het overbodig maken van repeterende en manuele boekhoudkundige taken: No hands Accounting. Met Go2UBL worden facturen gescand, herkend en automatisch toegewezen door de robot. Klanten leveren hun papierwerk digitaal aan, dat vervolgens automatisch wordt verwerkt in de boekhouding en orderadministratie. Hierdoor bespaart de klant tijd terwijl de administratie correct, volledig en op tijd wordt uitgevoerd. 

Verbeteren van gebruikerservaring 

Paul Ramakers, CEO van Exact, “We zijn erg blij dat we aan de slag kunnen gaan met go2UBL. Met deze overname verbetert Exact de gebruikerservaring van onze oplossingen. We blijven investeren in onze software door middel van innovatie en implementatie van de nieuwste technologie.”  

Joep Hoeks, Chief Product Officer (CPO) bij Exact: “Met de expertise van Go2UBL kunnen we de juistheid en volledigheid van de Scan & Herken-functionaliteit verder optimaliseren. Go2UBL gebruikt intern ontwikkelde workflowsoftware om het proces uit te voeren. Deze wordt door Go2UBL ook aangeboden via de mobiele applicatie.”  

Exact op overnamepad 

Begin juni is bekendgemaakt dat Exact deels in handen is gekomen van investeerde Silver Lake. Exact heeft plannen om in de Benelux één van de grootste erp-leveranciers te worden en wil dat doel deels door overnames bereiken.  Wil je meer weten over Exact? Lees dan de blog ‘Wat kunnen we van Exact verwachten na de overnames?.

Scroll naar boven