Hoofdkantoor Exact Delft

Exact lanceert online HR-suite

Softwarebedrijf Exact lanceert dit najaar een volledige online human-resources (hr)-suite. Met dat softwarepakket dat de afdelingen voor salaris- en personeelszaken volledig ondersteunt, gaat Exact onder meer de concurrentie aan met Afas en Visma (Raet). De software van de eind 2020 overgenomen Belgische hr-specialist Officient vormt de basis van Exact Online HR.  

Verwachtingen hr-software zijn hoog 

Exact-ceo Paul Ramakers verwacht veel van deze hr-software. Naast de functionaliteiten van de programmatuur moet ook de kennis en kunde van het Officient-personeel bijdragen aan groei binnen de markt voor hr-software. 

Inmiddels zijn de producten van Officient geïntegreerd in het HR & Salaris-portfolio van Exact. Officient is aangepast op de Nederlandse wet- en regelgeving en biedt verschillende oplossingen voor salaris- en personeelsadministratie. Exact zegt ermee de ‘complete hr-cyclus, van vacature tot uitstroom’, te ondersteunen. Een woordvoerder van Exact laat op aanvullende vragen weten dat de software dit najaar op de markt komt. 

In het nieuwe online hr-aanbod staat beschikbaarheid via de cloud centraal. Het softwarebedrijf uit Delft levert ook aanvullende apps. Bijvoorbeeld voor het indienen van verlofaanvragen door medewerkers of voor medewerkers die hun eigen personeelsdossier willen bekijken. 

Integratie met software voor financiële afdelingen 

De Delftse softwaremaker zet ook sterk in op de integratie van hr-software met software voor financiële afdelingen. Exact levert binnen deze markt bijvoorbeeld al Exact voor uren en facturen. De urenregistratie krijgt zo een directe koppeling met de boekhouding en hr-afdeling Met de online hr-suite gaat een langer gekoesterde wens in vervulling om op dit vlak scherper te concurreren met Afas en Visma (Raet). Voormalig Exact-ceo Robinson zei destijds dat hij verwachtte dat Exact op termijn ongeveer een derde van de omzet kan behalen uit hr-software. 

Door de overname van Offcient heeft het softwarebedrijf uit Delft ook de functionaliteiten in handen om het complete aanbod van salaris- en hr-software te kunnen bieden.  

Exact GO gestaakt 

Ramakers ging in het interview met Computable ook in op de eind 2020 gestaakte ontwikkeling van Exact GO, een app die speciaal voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is ontwikkeld om hen volledig te ondersteunen: van boekhouding en bedrijfsvoering tot de belastingaangifte. 

Er is sinds 2017 hard aan gewerkt en het product kwam in 2020 als beta op de markt, maar maar voldeed volgens de leverancier niet aan de hoge verwachtingen van klanten. Daarop werd besloten om na drie jaar te stoppen met de ontwikkeling van GO. Klanten is, na een overgangsperiode waarna de ondersteuning staakt, een aanbod gedaan om met korting over te stappen naar één van de andere pakketten van het softwarebedrijf uit Delft. 

Meer weten?

Lees dan meer leveranciersnieuws over Exact waaronder Exact verbetert gebruikerservaring door overname Go2UBL en Techfonds Silver Lake neemt minderheidsbelang in Exact.

Scroll naar boven