E-proQure onderzoekt inkoopsoftware waaronder Mercell

Mercell Holding voegt organisaties CTM Solution en Negometrix samen.

In mei heeft Mercell Holding bekendgemaakt CTM Solution over te nemen en haar beide Nederlandse organisaties, CTM Solution en Negometrix, samen te voegen. CTM Solution, voorheen distributeur van Mercell software, en Negometrix bedienen samen meer dan 500 opdrachtgevers binnen zowel de publieke als de private sector. Tot vandaag hebben de twee bedrijven volledig van elkaar gescheiden de markt bediend. Vanaf heden zijn ze gezamenlijk actief op de Nederlandse markt.

De software en de dienstverlening van beide bedrijven blijft ongewijzigd beschikbaar. Vanzelfsprekend zal de gecombineerde organisatie synergie benutten waar dat mogelijk is.

Negometrix wordt Mercell Nederland

Op 10 februari maakten we bekend dat Negometrix is overgenomen door Mercell. Vanaf eind mei heeft Negometrix een naamswijziging doorgevoerd. Concreet betekent dit dat de bedrijfsnaam Negometrix wordt vervangen door Mercell Nederland. De software blijft ongewijzigd beschikbaar onder de namen Negometrix3 en Negometrix4 evenals de juridische entiteit.

Beursgang om ambitieuze groeistrategie te realiseren.

In 2019 is het Zweedse EU-Supply, de ontwikkelaar van het CTM-platform, overgenomen door het Noorse Mercell. Deze week werd bekend dat Mercell een beursgang gaat maken om de ambitieuze groeistrategie te realiseren. 

“We hebben een positie bereikt waarin we een leider zijn in ons gebied in de Scandinavische regio. We zien dat er voor ons als Noors bedrijf een zeer goede kans is om ook de positie als leider in Europa in te nemen. De verdere reis van Mercell gaat daarom over het consolideren van onze sector in de rest van de Europese markt.” aldus Terje Wibe, CEO van technologiebedrijf Mercell. 


De overnamestrategie van Mercell blijkt ook uit de overname van Ibistic, marktleider in de Noord-Europese markt in op cloud-gebaseerde oplossing oplossingen op het gebied van e-facturatie, declaraties en reismanagement met mogelijkheden tot integratie met ERP systmen. Ibistic is een Deens bedrijf met 20 medewerkers. Op termijn worden de klanten van Ibistic gemigreerd naar platform van Mercell om een brede klantenbasis te realiseren voor alle cloud- gebaseerde oplossingen.

Over Negometrix en CTM Solution

Negometrix, sinds februari van dit jaar onderdeel van Mercell, heeft 34 medewerkers in Utrecht en biedt een Cloud platform voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. Het platform is gericht op ondersteuning van inkoop, contract- en leveranciersmanagement processen.

CTM Solution, sinds mei onderdeel van Mercell, is gevestigd in Amsterdam en verzorgt als distributeur van Mercell software implementaties, trainingen, klantspecifieke configuraties, lokaal beheer en support. CTM Solution werkt met een team van 10 medewerkers.

Over Mercell

Mercell heeft circa 500 werknemers en een klantenbestand van ongeveer 29.000 klanten in 15 landen. Mercell is de afgelopen jaren door een sterke organische groei, gecombineerd met een reeks overnames in Scandinavië, uitgegroeid tot een toonaangevende Europese aanbieder van publieke e-aanbestedingsdiensten.

Scroll naar boven